Најновије

ПОДМУКЛО ИЗ ЗАСЕДЕ: ИД џеп у пустињи Хомс -Деир Ез Зор постаје главни проблем за сиријску војску!

Огромна пустињска област коју су држале Исламске државне снаге у провинцијама Хомс и Деир Ез Зор сада постају главни проблем за сиријску војску и припаднике паравојних формација упркос чињеници да они, технички, контролишу ово подручје.

Хомс (Фото: Твитер)

Већ месецима сиријске про-владине снаге држе у блокади ову област под контролом Исламске државе - неколико хиљада квадратних километара - која се простире кроз источни Хомс и западни Деир Ез Зор.
Ипак, упркос томе, терористи из џепа настављају са упадима из свих праваца (од Ас Сукне, до Хумајме и Абу Камала) против сиријске војске и савезничких паравојних снага - наносећи им велике губитке.
Најновији напад џихадиста из тог подручја резултирао је смрћу генерала сиријске војске који је био шеф обавештајне службе за регион Деир Ез Зор.
Према извештајима извора војске, опозиције и посматрача направљених пре неколико месеци у бчокираном пустињском џепу налази се око две стотине џихадиста са техничком логистиком.
Међутим, сада је постало очигледно да је број припадника ИД много већи - бар око хиљаду бораца са више од 100 наоружаних возила који се крију у тунелима, пећинама и кањонима (нешто у чему терористи имају доста искуства).
Смрт стиже у источну Гуту. Прочитајте ОВДЕ све детаље почетка највеће офанзиве у 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хезболахово медијско крило је објавило овај снимак напада на насеље Ал Кавејн.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА