Најновије

ЛАВРОВ ИМА НОВУ ПОРУКУ ЗА СРБЕ: Наше државе су пред новим задацима...

"Русија и Србија увек су спремне да пруже руку једна другој, да међусобно поштују своје интересе", рекао је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на отварању изложбе посвећене обележавању 180 година од почетка дипломатских односа између Русије и Србије.

Сергеј Лавров (Фото: Mfa.ru)

- Промене које су се десиле у Европи и свету у протекле две деценије не могу да се не одразе на наше земље. Оно што се никада не мења је спремност да помогнемо једно другом, наше искрено осећање међусобног саосећања и поштовања. Данас наше државе су пред новим задацима и разумемо и поштујемо међусобне интересе. Ценимо наше стратешко партнерство и уверен сам да ћемо га даље развијати у име добробити наших народа - поручио је Лавров, преноси  ТАСС.
Амбасадор Србије у Русији, Славенко Терзић, рекао је да је Русија једина велика сила која вековима подржава српску борбу за уједињењем и слободом.
- Обележавајући јубилеј наших дипломатских односа, не губимо из вида чињеницу да односи две државе и два народа сежу у рани средњи век. Русија је била једина велика сила која је током протеклих векова, не само дипломатски него и на друге начине, бригом о судбини српских цркава и манастира, српских школа, слањем икона, сасуда, књига, одежди и других нужних ствари, помагала борбу Срба за ослобођење и уједињење. И Срби су, с друге стране, дали свој допринос величини и моц́и Руске империје - од Светог Саве Крипецког и Пахомија Србина средином 15. века, преко грофа Саве Лукића Владиславића Рагузинског, до бројних познатих српских фамилија које су оставиле дубок траг у историји руског друштва - рекао је Терзић. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски град који је основао гроф Сава Лукић Владиславића Рагузинског.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА