Најновије

РАДУЛОВИЋ ЖЕСТОКО УДАРИО: Пљуште кривичне пријаве против Александра Шапића

Покрет "Доста је било" је саопштио да је поднео три кривичне пријаве против председника Општине Нови Београд и кандидата за градоначелника Александра Шапића.

Радуловић и Шапић (Фото: Јутјуб)

Председник одборничке групе ДЈБ у скупштини општине Нови Београд Димитрије Мајкић поднео је Трећем основном јавном тужилаштву кривичну пријаву против Александра Шапића због злоупотребе службеног положаја. У пријави се наводи да је Шапић као председник општине Нови Београд незаконито и бесплатно стекао имовину градске општине Нови Београд, вредности веће од 1.500.000 динара чиме је извршио кривично дело, саопштио је ДЈБ. Како су навели, Општина Нови Београд основала је Хуманитарну фондацију за помоћ тешко оболелој деци још 2013. године. Међутим, додају, у јулу 2016. године, Александар Шапић је одлучио да оснује и своју приватну хуманитарну фондацију, да би већ месец дана касније, преко већине коју има у Скупштини општине, донео одлуку да се општинска фондација једноставно припоји његовој приватној фондацији, и самим тим – престане да постоји. "Документација у прилогу кривичне пријаве показује да је спроведена статусна промена спајања Хуманитарне Фондације Нови Београд – Александар Шапић, са једне стране и општинске Хуманитарне Фондације "Нови Београд", на основу које је општинска фондација и њена целокупна имовина унета у приватну Шапићеву фондацију, а потом иста брисана из регистра и престала да постоји", стоји у саопштењу.

Пријава ТОК-у против Шапића и његове одборничке групе

ДЈБ је саопштио да је Тужилаштву за организовани криминал поднео и другу кривичну пријаву, и то против Александра Шапића и његове одборничке групе. Пријава је поднета, како наводе, због тога што су "као организована група на штету прихода и имовине Јавног предузећа Спортски центар Нови Београд, почев од 15. јуна 2015. године па надаље, прибавили противправну имовинску вредност већу од 5.000.000 динара". "Систем организоване пљачке ЈП Спортски центар Нови Београд чији је оснивач Општина Нови Београд извршен је преусмерењем прихода тог Јавног предузећа на рачун и у корист приватног Спортског Друштва "Клуб пливачких спортова Нови Београд" чији је власник Александар Шапић", наводи се у саопштењу. Како кажу из ДЈБ, озбиљнија последица ове пљачке јесте вишемилионски губитак у пословању општинског јавног предузећа. "Шапић је преко чланова већа општине Нови Београд омогућио банкарско задужење у износу од 20.000.000 динара, па чак и залагање имовине општинског јавног предузећа у корист даваоца кредита АИК Банке, а на име осигурања тог кредита", тврде из ДЈБ. Чланови већа општине су супротно Статуту Општине Нови Београд и принудним прописима утврђеним законима, без сагласности Дирекције за имовину и без одобрења и мишљења надлежног јавног правобранилаштва, дали сагласност да се општинска имовина заложи и закључи уговор о кредиту, кажу из ДЈБ.

Радуловић поднео кривичну пријаву против Шапића због угрожавања безбедности

Председник Доста је било Саша Радуловић поднео је кривичну пријаву против председника општине Нови Београд Александра Шапића због, како је навео, угрожавања његове безбедности, саопштио је данас ДЈБ. Радуловић је поднео кривичну пријаву против Шапића због "организовања криминалне групе са циљем вршења кривичних дела уперених против безбедности Радуловића". Како се наводи, Радуловић је синоћ између 21.30 и 22.00 примио је претећу поруку од НН лица "која су сачекала Радуловића испред улаза". "У контексту других сазнања о којима је МУП обавештен од стране трећих лица, то пружа основ сумње о постојању поменуте криминалне групе". Министар Ненад Поповић захтева да се Едију Рами забрани улазак у Србију, а више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са Сашом Јанковићем.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА