Најновије

ТУРЦИ НАДИРУ КА ДВА ВЕЛИКА КУРДСКА ГРАДА: У Африн стигао први конвој просиријских снага, да ли ће Асад спасти Курде? (МАПА/ВИДЕО)

Турске снаге и протурске терористичке групе већ трећи дан напредују против курдских бораца у кантону Африн на северу Сирије.

Eрдоган пред мапом Африна (Фото: Тccb.gov.tr)

Турске снаге сада имају ватрену контролу над градом Рајо где се воде жестоке борбе са Курдима. Турци су напредовли и на oсталим деловима фронта у Африну потпискујући Курде са границе.

Велики напредк остварен је и на југу кантона у близини града Јандарис. Турци ка Јандарису напредују из више праваца. У Африн је стигао први конвој "просиријских" бораца из Алепа, како наводе медији у региону. Реч је о борцима из курдских насеља у Алепу који признају председника Башара ал Асада. Њих је дочекао велики број грађана на улицама Африна. Сиријски медији јављају да је конвој стигао на основу наводног договора о размештању сиријских трупа у Африну, али званичници то нису потврдили.

Ипак, за сада нема потврда са ће у кантон Африн бити упућени и војници Сиријске арапске армије.  О нападу на велики војни конвој у Јемену и губицима читајте ОВДЕ Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протурски борци заузели положај Курда.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА