Најновије

ЗОРАН ИСКЉУЧИО, ПА УКЉУЧИО ТЕЛЕФОН У 17.04: Шта се дешавало у кључних 26 минута? Ево како је текао разговор са полицијском оператерком

Како би пријавио нестанак супруге Јелене, Зоран Марјановић је први позив полицији упутио у 17.30 часова, 2. априла 2016. године. Наиме, из полицијских и тужилачких списа види се да је, после првог позива, Зоран у наредних пола сата још три пута позивао полицију, а разговори су трајали по четири минута.

Зоран Марјановић (Фото: Јутјуб)

Међутим, један од кључних детаља у оптужници против Зорана Марјановића, осумњиченог за брутално убиство супруге Јелене, који указују на то да је реч о планираном злочину је то што је Зоран Марјановић угасио мобилни телефон чим је 2. априла 2016. стигао на насип. Телефон му је наводно био угашен од тада, све до 17.04, када је поново укључен, што је период у ком је Јелена Марјановић, према оптужници, убијена. То може да укаже да је свесно планирао да нешто уради, јер се, у другом случају, време искључивања и укључивања телефона не би поклапало са временом када се, према оптужници, злочин одиграо.
Тек после 26 минута је упутио први позив полицији.
Међутим, како пишу Вечерње новости, у првом разговору, полицајка га пита где је Црвенка, па јој Марјановић објашњава, где је, шта се догодило, да је Јелена трчала и да је нема, као и да јој звони телефон. У другом разговору, забележено је да му из полиције кажу: "Идите кући, она је сигурно тамо."
Ово тврде адвокати Зорана Марјановића, Александар Зарић и Стефан Јокић, који су имали увид у списе. Према њиховим речима, ови докази побијају медијске написе да је Зоран каснио са пријавом полицији.
- Тужилаштво хоће да каже да је Зоран за осам минута успео да се одвоји од детета и убије Јелену, с обзиром на то да је његов позив супрузи забележен у 17.04 - каже Александар Зарић. - Он је у првом позиву полицији рекао да се Јелена не јавља и питао да ли могу да је лоцирају преко базних станица.
У списима из истраге наводи се и да је кума породице Марјановић, Вера Вукомановић, отишла у полицију да пријави Јеленин нестанак. За то време, Зоран је био на насипу и трагао је за женом. Међутим, полиција је рекла да мора лично Зоран да пријави нестанак и он је тада и отишао око 20 часова.
За то време, чланови породице Марјановић позивају болнице и дежурне службе, трагајући за Јеленом и покушавајући да добију било какву информацију о њој.
- Полиција у телефонским позивима све време тера Зорана да иде кући јер га супруга сигурно тамо чека - изјавио је адвокат Стефан Јокић.
Адвокати одбране и даље покушавају да дођу до снимка надзорне камере куће породице Јаховић у Црвенки, која покрива део насипа. На њој се, према речима Зоранових бранилаца, види како Зоран трчи од Црвенке ка Борчи. Адвокати сумњају да је снимак склоњен, јер не иде наруку полицији и тужилаштву.
Сви Марјановићи искључили мобилне телефоне док је Јелена зверски убијана! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

И осталим Марјановићима прети до 40 година робије ако су скривали злочин
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА