Најновије

ОВАКО СЕ ДОЧЕКУЈУ БРАЋА: Лавров сигао у Београд! Ево шта је прво рекао по изласку из авиона (ВИДЕО)

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров допутовао је у посету Србији. Први сусрет високи руски званичник имаће с председником Србије Александром Вучићем. Очекује се да ће разговарати о актуелним политичким питањима, билатералним односима и ситуацији у региону.

Лавров стигао у Београд (Фото: принтскрин)

Лавров долази у Србију у склопу обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа. Шефа руске дипломатије на Аеродрому "Никола Тесла" дочекао је српски колега Ивица Дачић, а одмах затим у вили "Мир" примиће га председник Србије Александар Вучић. - Ти са краватом, а ја без... - прве су речи које је Лавров упутио српском колеги по изласку из авиона, пренео је Спутњик. Како сазанаје Танјуг, Вучић ће Лаврову уручити писмо за председника Русије Владимира Путина којим шефа руске државе позива да посети Србију, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Вучић и Лавров ће сутра присуствовати презентацији мозаика централне куполе Храма Светог Саве на Врачару. Мозаик на куполи Храма Светог Саве завршен је и на висини од 65 метара представља Христа у чину вазнесења на небо. Реч је о једном од највећих пројеката мозаичког украшавања у свету. Украс, тежак 40 тона, сачињен је у Москви, прављен годину дана, а онда превезен у Београд. Дело је деведесет руских уметника предвођених чувеним Николајем Мухином. Израду је финансирала руска фирма "Гаспромњефт" са четири милиона евра. Планом посете предвиђено је да руски министар сутра уручи Орден пријатељства Ивици Дачићу. Иначе, 23. фебруара 1838. године, српски кнез Милош Обреновић примио је у Крагујевцу првог руског конзула у Србији Герасима Вашченка, чиме је и озваничено успостављање дипломатских односа. Пред долазак Сергеја Лаврова у Београд, српски и руски шеф дипломатије написали су заједничко отворено писмо које можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лавров је у Србију допутовао из Словеније, а посету тој земљи завршио је заједничким обраћањем са шефом словеначке дипломатије:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА