Најновије

ГЛАДНИ ОСВЕТЕ: На хиљаде руских добровољаца пријављује се за службу у Сирији након америчког напада у Деир Ез Зору! (ВИДЕО)

Француска агенција Франс 24 објавила је изводе из интервјуа који им је дао регрутер руске приватне војне агенције "Вагнер".

Руси крећу у рат (Илустрација: Правда)

Регрутер из Јекатеринбурга, који је дао интервју за француску пропагандну машинерију, како кажу, искључиво под условом потпуне анонимности, изјавио је да сваке недеље прими најмање шест нових пријава за службу у Сирији. Регрутер замагљеног лица, у интервјуу који Франс 24 планира да објави у суботу, тврди да око стотину људи само из његовог рејона палнира да иде у Сирију, што би значило да широм Русије на хиљаде људи чека у реду за добровољну плаћену службу у Сирији, и то без привилегија које пружа одлазак у ту земљу преко регуларних војних канала. Он је навео да је заинтересованост нагло порасла након што је Министарство спољних послова Русије објавило да је пет руских држављана погинуло у америчком бомбардовању у близини града Деир Ез Зора 7. фебруара.
- Сада је реч о освети, а не о новцу, објаснио је. Ипак, да би његова прича доспела пред камере једне од најбруталнијих западних пропагандних машинерија, регрутер замагљеног лица који је довео Французе и у своју канцеларију (толико о задржавању анонимности), морао је да дода и неколико гнусних "детаља" који ће његовој причи сутра, засигурно, обезбедити глобалну гледаност. Наиме, како тврди, у америчком бомбардовању није погинуло пет, већ невероватних 218 Руса и да су "Вагнеровци" успели да дођу до 150 посмртних остатака. - У фрижидерима Вагнерове базе у Русији лежи 150 тела. У каквом су стању? Мени су га описали као "млевено месо", тврди саговорник Франса 24 и додаје да је то судбина коју су сами изабрали, додајући још неколико гнусних описа и карактеризација добровољаца и приватне војне компаније које смо, ипак, изабрали да вам овом приликом - не пренесемо.
Регрутер, наравно, тврди и да ће тела у фрижидерима остати до избора у Русији 18. марта, пише Франс 24, иако тај део његове изјаве, за сада није објављен на снимку.
Према његовом објашњењу, приватне војне агенције служе руским властима у свим приликама када је неопходно да се обезбеди могућност порицања умешаности у неки сукоб и да Вагнер шаље своје припаднике, како у Сирију, тако и у Донбас, како би "заштитили интересе руских власти". Ти интереси, како објашњава за француску агенцију, састоје се у "преузимању контроле над великим нафтним ресурсима" и додаје да је то, ипак, "добра ствар за Русију". - Ми нисмо започели овај рат, али је на нама да га завршимо, закључује Вагнеров регрутер у Јекатеринбургу у, за сада, кратком делу интервјуа који је објавила француска агенција.
Оно што је сигурно, јесте да Русија значајно повећава војно присуство у Сирији довођењем новог контигента ваздухопловних снага, и то значајног броја најбољих авиона које та земља поседује у овом тренутку. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА