Најновије

ИВАНИЋ: Срби у хрватским кантонима ФБиХ морају имати статус констутивног народа!

Српски члан Председништва БиХ Младен Иванић рекао је данас да се конститутивност Срба мора обезбедити у кантонима са хрватском већином у Федерацији БиХ, јер то што нису конститутивни представља највеће кршење људских права у БиХ, те нагласио да у вези са тим није требало да дође до политичке битке у парламенту БиХ.

Младен Иванић (Фото: Јутјуб)

„Срби у неким федералним кантонима нису конститутивни од 2001. године. То је недопустиво и заиста највеће је кршење људских права у БиХ. Конститутивност Срба мора да се обезбеди“, рекао је Иванић новинарима у Бањалуци.
Иванић је осудио то што је Конзулат БиХ у Минхену покровитељ догађаја чија је једна од тема промоција самопроглашеног „Косова као најмлађе европске земље“, иако БиХ не признаје „Косово“.
Говорећи о верификацији уговора БиХ и Исламске заједнице, Иванић је навео да ће то зависити од односа у Председништву БиХ, али да није оптимиста да ће се то брзо догодити.
„Ја сам за то да то буде већ сутра ако би споразум био идентичан оном са Српском православном црквом. Али, будући да је реч о детаљнијем споразуму који има пуно специфичности, онда то тражи бољу политичку климу од ове коју имамо“, рекао је Иванић.
Шта је Захарова поручила Србима у вези Запада и Косова сазнајте ОВДЕ.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА