Најновије

РАЊИВА ИМ ОДБРАНА: Пентагон страхује да му Руси и Кинези могу пообарати шпијунске сателите!

Пентагон има намеру да одустане од производње шпијунских авиона и лансирања шпијунских сателита - објавио је специјализовани портал SpaceNews.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Разлог: да би му Руси и Кинези својим новим, високопрецизним ракетама могли пообарати сателите, а и летеће радаре чим се приближе њиховим границама.
Зато амерички војни врх наводно планира да формира јединствену информациону мрежу за прикупљање података која ће бити технолошки нерањивија и компактнија.
Пентагон је схватио да би у случају рата међу великима његови авиони Боинг Е-8 ЈСТАРС били лака мета за руску и кинеску ПВО и њихове најмодерније екстрабрзе ракете.
Зато се одлучио да предност да формирању информационог система који би интегрисао податке хиљада надземних и ваздушних сензора, лаких дронова и малих апарата са људским управљањем.
У све би били укључени и јефтини сателити са „паметном опремом“.
Тај систем ће коштати - тврди исти портал - седам милијарди долара, али ће потом смањити ризика „скупих губитака“ - сателита и извиђачких авиона.
Пентагон има намеру да у свој нови пројекат укључи више приватних фирми и да тако истовремено смањи властиту зависност од гиганата америчке војне индустрије.              
Министар за ратну авијацију САД - Хизер Вилсон - рекао је SpaceNews:
„Ми желимо да поуздано управљамо својим системом борбеног командовања и контроле. Са интегрисаном мрежом за прикупљање података из ваздуха, са земље и из космоса имаћемо и веће могућности и већу сигурност и нерањивост система“.     
Прочитајте ОВДЕ какви хеликоптери ускоро стижу за српску војску и полицију.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трка у наоружању се преселила и у свемир.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА