Најновије

ТРАМП: Циљ је пораз терориста, а не промена власти у Сирији и онда идемо кући

Мисија војске САД у Сирији је ограничена на победу над "Исламском државом" и не укључује промену власти, изјавио је амерички председник Доналд Трамп.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Он је током конференције за новинаре након јучерашњег састанка са премијером Аустралије Малколмом Турнбулом у Белој кући у Вашингтону рекао да је војска САД у Сирији са једним разлогом, а то је да се "реши 'Исламске државе' и да иде кући". "Нисмо тамо из било којег другог разлога и у великој мери смо постигли свој циљ", рекао је Трамп.
Амерички председник није оклевао да сиријску Владу назове "хуманитарном срамотом" нити да критикује Русију и Иран због њихове умешаности, али је још једном нагласио да САД нема шта друго да тражи у Сирији, осим остваривања коначног циља наношења пораза "Исламској држави", пренела је "Раша тудеј". Трампов став би званичницима његове канцеларија могао представљати новост, а амерички представник у УН Ники Хејли, која иначе заговара промену власти у Сирији, тренутно подржава предлог резолуције Савета безбједности УН о сиријском примирју на 30 дана.
Савет безбедности УН је јуче требало да донесе одлуку о резолуцији којом би се успоставио једномесечни прекид ватре у Сирији, али је гласање одгођено за данас, услед преговора везаних за допуне предлога резолуције. Шта ће Руси урадири џихадистима у Сирији, сазнајте ОВДЕ. Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пропаганда Ал Каиде у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА