Најновије

ПЈОНГЈАНГ ПРЕТИ: Било какву блокаду на мору сматраћемо објавом рата!

Северна Кореја саопштила је данас да ће било какву поморску блокаду сматрати чином рата, јавља Ројтерс.

Ким Џонг Ун, лидер С Кореје (Фото: Синхуа)

Како британска агенција преноси, Северна Кореја осудила је нове санкције САД и саопштила да ће нуклеарно оружје спречити било какве претње.
Како је агенција претходно пренела позивајући се на високо позициониране америчке званичнике, администрација америчког председника Доналда Трампа и њени кључни азијски савезници спремају се да прошире активности пресретања бродова за које се сумња да крше санкције против Северне Кореје.
Тај план би могао да укључи размештање снага америчке обалске страже која би заустављала и претраживала пловила у азијско-пацифичким водама.
Како је неколико званичника рекло за британску агенцију, Вашингтон преговара са регионалним партнерима, укључујући Јапан, Јужну Кореју, Аустралију и Сингапур, о координисању пооштрене акције која би могла да оде даље него икада раније у покушају да се сузбије покушај Пјонгјанга да поморском трговином обезбеде средства за свој нуклеарни програм.
Иако су сумњиви бродови и раније пресретани, нова стратегија би проширила обим таквим операција, али не би увела поморску блокаду Северној Кореји.
Пјонгјанг је упозорио да би на блокаду гледао као на ратни чин.
Ова америчка иницијатива, која раније није најављивана, показује све већу ужурбаност Вашингтона да присили Пјонгјанг да уђе у преговоре о напуштању свог војног нукеларног програма, наводи Ројтерс.
Амерички званичници сматрају да Северну Кореју дели само неколико месеци од развоја нуклеарне ракете способне да погоди територију САД.
Прочитајте ОВДЕ од чега Пентагон страхује а није у питању С. Кореја?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

С. Кореја -  најзатворенија држава на свету.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА