Најновије

РУСИЈА: Терористи намерно провоцирају сиријску армију у Источној Гути!

Терористи Џејш ел Ислама блокирали су хуманитарни коридор у области Мухајам ел Вафедин у Источној Гути и не дозвољавају житељима да напусте ову област. Они својим дејствима угрожавају мировне преговоре и провоцирају владине снаге на одговор, изјавио је у суботу увече представник руског Центра за помирење Јуриј Јевтушенко.

Источна Гута (Фото: Јутјуб)

Он је нагласио да Центар за помирење непријатељских страна у Сирији позива све сукобљене стране да прекину сва борбена дејства и оружане провокације, да строго испуњавају захтеве из Меморандума о зонама деескалације.
„Како би цивили напустили области које контролишу терористи у Источној Гути, становништво је информисано о маршрутама и правилима безбедног преласка на територију која је под контролом сиријске владе“, додао је Јевтушенко.
Према његовим речима, терористи у Сирији су у току протекла 24 сата испалили 27 граната и две ракете на области Дамаска и насеља у истоименој провинцији. Погинула су четири цивила, а више од 50 људи је рањено.
Он је додао да лидери терористичких организација Џејш ел Ислам, Фејлак ел Рахман и Нусра фронт свесно заоштравају ситуацију у Источној Гути и блокирају сваки покушај Дамаска да помогне становништву у овој области.
Прочитајте ОВДЕ зашто су Турци љути на САД а тиче се Блиског истока?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Проглашено једномесечно примирје у Источној Гути.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА