Најновије

ОНИ ОСТАЈУ И ОПСТАЈУ: Ево колико зарађују политичари у БиХ!

БиХ реалност - сурова за већину грађана, али не и за њихове представнике. Према последњим службеним објављеним подацима, извршна власт зарађује велике своте. Законодавна и веће.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Месечно члан Председништва БиХ у просеку заради 3.091 евра.
Они не знају шта је глад, а након што су објављене плате председника у регији, простим оком је уочљиво да је по званичним месечним примањима најсиромашнији србијански председник Александар Вучић, пише Н1.
Чланови БиХ председништва су у горњој половини, а њихова примања у односу на просечна у земљи 700 одсто су већа. Када се саберу три плате, месечно се за чланове председништва издваја 9.273 евра.
Када се погледају подаци невладиног сектора и Централне изборне комисије, многе не чуди што се већ увелико прича да је предизборна кампања почела.
Иако су готово сваког дана они вест дана, заправо је од члана Председништва БиХ исплатније бити државни парламентарац. Њихова примања су између 4800 КМ и 6500 КМ.
С друге стране, поређења ради, посланици Народне скупштине Републике Србије у просеку зарађују око 1700 КМ.
Посланици у Парламенту Федерације БиХ зарађују у просеку 3.267 КМ, а у НС РС између 1.800 и 2.500 КМ.
Председавајући Савета министара БиХ инкасира око 5.000 КМ, а министри у Савету министара од 4.500 КМ до 4.900 КМ.
Четвероточкаш од 200 хиљада марака набавио је Младен Иванић 2016. године, а годину пре за Човићев превоз иницијално су се потрошиле 142 хиљаде КМ. Изетбеговићев аутомобил познат је постао по генералној директорици Универзитетског клиничког центра у Сарајеву. Службена луксузна возила имају готово сви, од кантоналног министра па на горе.
Прочитајте ОВДЕ са каквим се циљем западна војска усмерила на Српску и Србију?
Извор: Н1

Бонус видео

Шта све поседују босански политичари?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА