Најновије

Ујединило се пет терористичких организација у Сирији: Формирале командни штаб, имају само један циљ

Пет незаконитих оружаних формација се ујединило, укључујући Џеиш ел ислам, Нусра фронт, Ахрар ел шам, и створило јединствени центар за управљање у Источној Гути, саопштио је руски Центар за мирење непријатељских страна у Сирији.

Терориста у Источној Гути (Фото: Јутјуб)

Наставља се заоштравање ситуације у Источној Гути. У овој енклави оружане формације Џеиш ел ислам, Нусра фронт, Ахрар ел шам, Феилак Ар Рахман и Фаџр ел Ума су створиле јединствени центар руковођења акцијама група“, наводи се у саопштењу.
Наведено је да током праћења режима прекида ватре у Сирији нису забележени случајеви кршења у провинцији Алеп, Латакији и Идлибу.
Без обзира на изјаве Џеиш ел ислама о примирју, са територије под контролом ове групе наставља се минобацачко гранатирање Дамаска, саопштила је руска војска.
Они су додали да незаконите формације у Источној Гути спремају провокацију уз примену отровних супстанци са циљем да се Дамаск оптужи за коришћење хемијског оружја.
Савет безбедности УН је у суботу усвојио Резолуцију 2401, којом се од свих страна тражи да „одмах прекину сукобе“ и обавежу се да обезбеде дугу хуманитарну паузу од најмање тридесет дана на читавој територији Сирије, како би се омогућила безбедна и несметана испорука хуманитарне помоћи и медицинска евакуација тешко болесних и рањених. Прву верзију нацрта резолуције дистрибуирале су пре три недеље делегације Шведске и Кувајта.
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја изјавио је да ће Русија радити са сукобљеним странама у Сирији, како би режим прекида ватре одмах ступио на снагу.
Више о првом продору Тигрових снага у операцији за коначно ослобођење Источне Гуте прочитајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Долазак Тигрових снага у Источну Гуту.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА