Најновије

РУСИЈА МРСИ КОНЦЕ: Уложила вето на резолуцију о Ирану, Америка бесна!

Русија је уложила вето на британски нацрт резолуције Савета безбедности УН о Ирану у којој се наводи да је та земља прекршила забрану наоружања Јемена, тиме што је доставила ракете и дронове Шиитима у Јемену.

Иран (Фото: Ria)

За резолуцију је гласало 11 земаља, против су биле Русија и Боливија, док су Кина и Казахстан биле уздржане, преноси АП.
Британија је нацрт резолуције израдила на основу извештаја из јануара ове године у коме се наводи да Иран није предузео одговарајуће мере да спречи директну или индиректну испоруку ракета и дронова побуњеницима у Јемену.
Амбасадор Русије при УН Василиј Небензња рекао је да је нацрт те резолуције заснован на "селективним и спорним закључцима" који су "непроверени и непотврђени" и упозорио да би њено усвајање имало опасне и дестабилизујуће последице у Јемену и региону.
Амерички амбасадор за економске и социјалне послове Кели Кари казала је да то што резолуција није изгласана уназађује заједничке напоре у промоцији мира у Јемену.
- Русија је данас оптужила већину СБ да покушава да дестабилизује регион тиме што подржава британски текст. То је перверзно, када је, заправо, руски вето данас послужио само за заштиту иранског напора да дестабилизује регион и шири свој малигни утицај - рекла је Кари.
Реаговала је и америчка амбасадорка при УН Ники Хејли која је у саопштењу навела да "уколико Русија буде користила вето за блокирање акција против Ирана, САД ће са партнерима предузети акције против Ирана које Русија неће моћи да блокира".
Прочитајте ОВДЕ зашто су Багдаду потребни системи С-400?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је то Пољска наљутила и Иран и Израел?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА