Најновије

ЖИРИНОВСКИ ЗАПРЕПАСТИО СВЕТ: Русија и САД тајно договарају неке оружане конфликте (ВИДЕО)

29.јануара 2018. године је Министарство трезора САД-а објавило некласификовану листу “утицајних Руса“ повезаних са Кремљом. Назван “Листа Кремља“, овај документ је био легалан захтев проширеног закона о санкцијама који је усвојио Конгрес прошле године.

Трамп (Фото: Синхуа)

Предлог закона је био “Супротстављање непријатељима Америке кроз захтев о санкцијама 2017. године“, амерички одговор на наводно мешање Русије у председничке изборе 2016. године. Од Трезора је затражено да састави листу “олигарха и ентитета јавних предузећа“ у року од 6 месеци.
Владимир Жириновски, лидер либерално демократске партије – која је трећа најпопуларнија политичка партија после Уједињене Русије и Комунистичке партије – тврди да је “Листа Кремља“ добра ствар.
Према његовом мишљењу, Доналд Трамп износи све оне особе које Русија не треба да брани, оне који свој новац износе из Русије, и већином живе у иностранству. Једноставно зарађују свој новац у Русији, али не га не улажу у њу.
Кључна разлика је у томе што је ова листа представљена у западним медијима као олигарси “блиски Путину“ – али сам Жириновски тврди да се већина њих обогатила током перода Јељцина.
С обзиром на то да је Жириновски против тренутног естаблишмента, сматрамо да је занимљиво погледати овај видео за људе који верију да се опозиција не чује на руској националној телевизији, и да Путинова странка контролише информативне медије.
Према речима Жириновског, они олигарси који су америчким лобистима платили довољно новца, изостављени су са листе. Он такође открива да је руски либерални бивши министар финансија Кудрин у току једне деценије извукао чак 1/3 руског буџета у Америку, док је руководилац Централне банке Русије намерно оштећивао руску економију. Због ових разлога, по његовом мишљењу, њих двојица су изостављена са листе.
Жириновски каже да сматра да су САД и Русија заправо у сарадњи – да су посреднички конфликти унапред договорени између специјалних служби ове две земље, а обе стране су правиле уступке. 
Програм унапређења руске војске утерује страх у кости. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жириновски прича виц о Меркеловој
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА