Најновије

ПУТИН ОДБРУСИО: Колико мислите да ћемо трпети гранатирање наше амбасаде из Источне Гуте?!

Москва неће још дуго трпети свакодневно гранатирање Дамаска и околине од стране милитаната из Источне Гуте, рекао је Владимир Путин након састанка са Аустријкским канцеларом Себастијаном Курцом.

Курц код Путина (Фото: kremlin.ru)

Путин је рекао да енклаву Источна Гута, која се ових дана нашла у жижи светске јавности, бројне терористичке групе користе као центар својих операција, одакле врше и до 80 напада дневно на сиријску престоницу и њену околину. - Свима је добро познато, бар то сви у Русији знају, да гранате падају чак и на територију руске амбасаде и руске трговинске мисије. Да ли ћемо то заувек да трпимо? - упитао је Путин.
- Ситуација (у Сирији) је тешка, а перспектива мирног решења зависи од укључених страна - од њихове унутрашње жеље да остваре такво решење и сачувају територијални интегритет и јединство своје земље, рекао је Путин, и додао да је, у том смислу, од високог значаја и утицај кључних регионалних, али и међународних играча. Како је нагласио, Москва ће тежити да успостави политички дијалог у Сирији и да обезбеди почетак рада на новом сиријском уставу.  Москва ће, такође, тежити и да Зоне деескалације претвори у зоне сарадње између сиријске власти и опозиције, нагласио је Путин. Аустријски лидер Себастијан Курц затражио је од Русије да искористи свој утицај на "сиријски режим", како би се издејствовало дипломатско решење дугогодишњег конфликта, напомињући да, обзиром на утицај који има у Дамаску, Русија има и дужност да га искористи. Путин и Курц разговарали су и о успостављању мировне мисије у Донбасу и пројекту "Северни ток 2", пренео је РТ. Како се наводи, Курц је рекао да Аустрија, као и Немачка и друге земље, има "позитиван приступ" пројекту новог гасовода, али да је неопходно разрешити већи број детаља везаних за њега. Како Русја угрожава америчку способност глобалне доминације, објаснио је пред Конгресом амерички генерал Вотел. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин је данас примио и руске освајаче медаља на зимској олимпијади у Пјонгчангу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА