Најновије

СМАЊУЈЕ СЕ ИСТОЧНА ГУТА: Руси прже џихадисте пред налетом сиријских јуришника! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија имала је данас изузетно успешан дан у Источној Гути, која је све мања захваљујући значајном напретку снага лојалних властима у Дамаску и на истоку и на западу џихадистичке енклаве.

Тигрови и Руси (Илустрација: Правда)

Тигрове снаге започеле су дан силовитим нападом на положаје "Џејш ал ислама" на источном фронту, где су врло брзо ослободиле место Хавш Давахра. Јуриш Тигрових снага се није заустављао па су јединице САА ускоро ушле и у Шифунију, град од високог стратешког значаја за предстојеће операције у офанзиви "Челик Дамаска". Према последњим извештајима ратних репортера, борбе у Шифунији и даље трају.

Са друге стране линије раздвајања у Источној Гути, северно од Харасте, јединице САА извршиле су успешан напад на положаје Хајат тахрир ал Шама (ХТШ) и Фајлак Рахмана и ослободиле готово целу градску четврт Ал Ајами. Потпуним ослобађањем овог насеља, САА ће са три стране опколити утврђени централни део Харасте, града из кога су током протеклих годину дана покретани смртоносни напади џихадиста.

Сиријски артиљерци похвалили су се данас снимком уништења минобацачког гнезда у Источној Гути: Сиријска арапска армија је у данашњим операцијама имала снажну подршку руске авијације. У близини Дамаска, сиријске снаге пронашле су данас и огромно складиште оружја. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА