Најновије

ВУЧИЋ ВЕЋ ПРОРАЧУНАО: Ево шта бисмо све добили уколико решимо питање Космета одмах! (ВИДЕО)

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је Немачка признала независност Косова и да верује да га немачка канцеларка Ангела Меркел није критиковала, јер је поштовала његову храброст да изнесе другачија виђења и решења која нису стереотипна.

Вучић зна цену: Колико кошта српско Косово? (Фото: ЈуТјуб, Правда)

- Ми играмо партију шаха без даме и топа и покушавамо да извучемо пат. Да нашег краља сатерамо у ћошак, а да нам њихови пешаци не дозволе да се померимо и да извучемо реми, рекао је Вучић. Додао је да је Србија у прошлости губила и да ништа није на нашој страни и да је тешко разумети примедбе у којима "кибицери не би да преузму одговорност већ чекају да будете поражени". Александар Вучић је навео да је канцеларка Меркел саслушала шта је имао да каже о Космету. Додаје да не мисли, за разлику од свих других, да време ради за нас. - Могу да устанем од табле, али замрзнута позиција неће нам вратити ни даму ни топа, објаснио је председник. Указао је да ће свако кроз дијалог себи да постави питање које је то решење Косова, а да га прихвате и Албанци, да немамо сукобе у будућности, да не размишљамо о томе како ће деца да нам живе сутра, него да знамо да ће то да буде много боље. - И онда ћете доћи до тога да кажете: Па баш и не знамо и много је тешко, дајте да нешто урадимо, не само да звоцамо против некога. Ми у тим оквирима, без обзира на последице политичке, наставићемо да се бавимо будућношћу и да доносимо решења за будућност, нагласио је Вучић.

"Наше ја да се боримо за компромис"

На питање има ли у Приштини помака ка компромису, будући да се у Приштини најављује дипломатска офанзива како би се преосталих пет чланица ЕУ убедило да треба да признају независност Косова, Вучић каже да је то смешно, као и да су то све њихове интерне игре. Истакао је да ће сутра, иако је последњи дан кампање за локалне изборе у Србији, бити са Жан Клодом Јункером, Федериком Могерини, али и са Хашимом Тачијем у Софији. На питање да ли ће се састати са Тачијем, Вучић каже: "Претпостављам". - Не могу да гледам када су неки општински избори, градски избори, да ли у Бору, Аранђеловцу, Београду. Мој је посао да радим за интерес грађана Србије, а не да бирам време и место с ким ћу се састајати, да ли ми то одговара или ми то не одговара, објаснио је Вучић. - Састаћу се са свима њима сутра у Софији, разговараћемо. За оно што ми радимо овде у Србији потребна је велика снага и потребна је храброст, зато што сви кибицери одозго само чекају када ће да вас пљуну, додао је Вучић. Навео је да не види посвећеност Приштини када је реч о доласку до компромисног решења. - Што се тиче Приштине, ја не видим ни снагу ни посвећеност њихову, али се надам да ће тога бити у будућности. Није ово питање од једног дана или од два месеца и ништа се неће решити ни за дан ни за месец ни за два. Ово је један велики процес у коме ми морамо да размишљамо о себи, да видимо шта је то што је реално, да видимо можемо ли до тога да дођемо или не можемо, каже Вучић. - Ја и даље мислим да је већа могућност да не направимо било какав компромис и због друге стране и због трећих страна, али наше је да се боримо и наше је да показујемо енергију, активизам, жељу да размишљамо о будућности, нагласио је председник.

Велика инвестиција из Немачке

Говорећи о јучерашњим разговорима са немачком канцеларком, Вучић је навео да је јутрос погледао сајт немачке владе и да је био поносан што на сајту стоји вест да Србије јесте и биће партнер Немачке. - Велика ствар за нас и људи то треба да знају, поручио је председник. Вучић каже да ће бити још једна велика и важна инвестиција о којој још не може да говори. На питање о наводима да једна немачка компанија долази у Србију како би производила компоненте за електричне аутомобиле, поновио је да има нешто о чему не може да говори док инвеститор не заврши припреме. Рекао је да ће с радошћу саопштити вест када то буде потпуно јасно. Вучић је прецизирао да се ради о инвестицији у једно место у централној Србији, која ће за тај регион бити "не спас, него велика будућност и нада". - Не зависи све од нас, али верујем да ускоро крећу припремне радње, навео је председник и додао да број људи који би били запослени превазилази број запослених у РТБ Бору или Железари. - Онда вам је јасно о како великој ствари је реч, рекао је Вучић.

"Нето плата 500 евра до почетка следеће године"

Вучић је указао да је сигуран да, уколико бисмо направили некакав компромис са Албанцима, којим бисмо били подједнако задовољни или подједнако незадовољни, да би наша трговинска размена са Немачком ишла на седам и осам милијарди, као и да би то значило смањење незапослености и веће плате. - То би значило да бисмо незапосленост спустили на испод пет одсто за годину или годину и по дана, а то би значило да би нам и плате биле значајно веће. Говорим о нето платама, обично се у Европи рачунају бруто плате, зато наши људи претерују колико је овде лоше, објашњава председник. - Без икаквих проблема, ми ћемо сами то изгурати до 500 евра до почетка следеће године, да бисмо ишли и на 600 и на 700 евра, додаје Вучић. Сматра да све то (много) значи за будућност, како би млади остајали у земљи, али и како бисмо могли да градимо здравствене објекте какав је Клинички центар у Нишу, да можемо да градимо у Београду, Новом Саду, Крагујевцу. - Да наше жене имају дијагностику за рак дојке, а не да имамо највећи број смртних случајева управо због тога што нам дијагностика не функционише, да покажемо већу пажњу према женама, да покажемо већу пажњу према нашој деци, ако буде могуће, а ако не буде ништа, биће ми чиста савест, урадићу све што могу без обзира на губитак политичких поена, закључио је Вучић.

"Важно да људи чују шта неко нуди"

Вучић је рекао да је у претходних 15 дана слушао да је убица, криминалац и да има седам кућа... - Да кажем грађанима Србије једну ствар, јер сам на овој телевизији најчешће нападан, био сам мета најбруталнијих напада, без могућности да одговорим, чак и без представника странке коју водим да одговоре на бруталне лажи и неистине, навео је Вучић. - Не, имам само једну, и то минималне квадратуре некретнину. Извињавам се што су мој отац и мајка и пре 30 и пре 40 година радили па су имали и изградили кућу и стан, само што то неко крије. Извињавам се некоме што мој брат од 46 година има стан, али за који и даље плаћа кредит у швајцарцима и после 15 година, рекао је председник. Додаје да имовина фамилије Вучић не само што се није увећала у претходних пет година већ се и смањила. - Ово ми је важно да кажем зато што сам ја председник свих грађана и хоћу да људи знају да на поштен, одговоран и марљив начин обављам свој посао, каже Вучић. - Ја о њима да говорим нећу ништа, ни да ли су крали паре по манастирима, ни шта су све друго радили. Њихова ствар. Мене само занима да људи знају чињенице. И оно што ме је највише заболело, својевремено је Милован Бркић измислио како сам тукао жену, рекао је председник Србије. Навео је да презире и да се гади људи који туку жене и да би увео најстроже могуће казне. Истиче да такве лажи немају везе с реалношћу, али да оне постоје зато "што они полазе од себе јер они туку жене". - Од Гоце Узелац испред Пинка, да не причам шта имате у полицији од пријава њихових. Једина тема њихова је мржња према мени. Пропали им животи ако не опсују нешто притив мене и моје порoдице. А шта друго да кажу? Да ће изградити метро? Већ су 15 пута то говорили. Да кажу да ће изградити "Београд на води"? То су говорили деценијама, па нису, навео је Вучић. Истакао је да мисли да је важније да људи чују шта неко нуди и да је реч о стварним стварима. Каже да ће бити урађен метро и канализација од Батајнице до Рипња, јер има више новца и истиче да је то његов програм. - Никог од њих не помињем. Њихови спотови код вас нису забрањени, а један наш је забрањен само зато што је њихова слика стајала, иако је говорио сушту истину. А њихови спотови говоре: Е не пада вам на памет да гласате за број 1, навео је Вучић.

Бољи стандард заснован на резултатима

Вучић је рекао да је у првом месецу раст БДП-а био 4,2 одсто. Навео је да је Законом о буџету предвиђено да у фебруару буде дефицит 25 милијарди, а да ће суфицит бити око 12 милијарди. - Дакле, то је за 170 или 180 милиона евра бољи резултат од очекиваног у само прва два месеца без једнократних уплата 'Телекома' или било кога другог, навео је председник. Додао је да то значи да ће се раније ићи на повећање плата и пензија и истакао да се ради на бољем стандарду заснованом на стварним резултатима, а не на политичким одлукама. "Напредњачки режим узима од ЕУ паре за мигранте и трпају их у своје џепове", тврди Мирослав Божић у интервјуу који можете да прочитате ОВДЕ. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић је вечерас стигао и на завршну конференцију своје странке пред београдске изборе. Ево шта је поручио:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА