Најновије

БАЦАО БОМБЕ НА ЊИХ И БОРИО СЕ ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ: Овако је настрадао руски пилот-херој Роман Филипов у Сирији! (ФОТО/ВИДЕО)

Пилот Руског јуришног авиона Су-25, мајор Роман Филипов погинуо је јуче у херојској борби против терориста који су га опколили након што се катапултирао.

Борба руског пилота (Фото: принтскрин, Правда)

Снимак који кружи друштвеним мрежама, за који се тврди да је приказ ове борбе, приказује џихадисте који су опколили палог пилота и улазе у ватрени обрачун са њим. Снимак потврђује наводе руског Министарства одбране да је пилот настрадао "у борби са терористима". На већем броју блискоисточних медијских канала, пре објављивања овог снимка, кружила је информација  да је мајор Филипов бацио ручне бомбе на џихадисте и отворио ватру на њих из свог пиштоља. Фотографија искоришћених оквира за његов револвер, коју су џихадисти објавили јуче, такође потврђује истинитост ових тврдњи.

На узнемиравајућим снимцима које су џихадисти јуче објавили, може се видети да је руски пилот савладан тек након што је задобио велики број прострелних рана. Снимак, заједно са снимком обарања авиона погледајте ОВДЕ. Руски Су-25 оборен је јуче у близини града Саракиба на југоистоку сиријске покрајине Идлиб употребом преносивог ракетног система земља-ваздух, а снимак који то, наводно, и потврђује, можете да погледате ОВДЕ. Према наводима руских медија, мајор Роман Филипов рођен је на Криму у граду Симерфопољу и до припојења Крима Руској Федерацији служио је као пилот Украјинске армије.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска освета: Овако је ноћас било у селу најближем обарању Су-25
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА