Најновије

ПРСЛИ ОД ДРОГЕ! 10.000 ЖРТАВА НЕБОРБЕНИХ ДЕЈСТАВА: Украјински војници се поубијали након обилне употребе алкохола и наркотика!

У редовима Оружаних снага Украјине регистрован је још један инцидент неборбених губитака, настао због употребе наркотика и алкохола, саопштио је на конференцији за новинаре портпарол Народне милиције ЛНР потпуковник Андреј Марочко.

Украјинци у Донбасу (Фото: novorossy.ru)

- У селу Пoпасна је 1. фебруара војник десете специјалне јуришне бригаде Оружаних снага Украјине пуцао из аутомата на свог саборца након употребе наркотика, изјавио је Марочко. Повређени борац подлегао је повредама, напоменуо је Марочко. Према његовим речима, команда украјинске војске покушава да представи смрт војника као жртву ратних дејстава. Још један невиђени случај догодио се у редовима 46. Батаљона за специјалне намене. Један од војника извршио је самоубиство, јер није могао да издржи психолошки притисак и злостављање команданта. - Зна се да је морално и психолошко стање војника овог батаљона изузетно ниско, казао је Марочко, преноси Луганск информ центар. Народна милиција ЛНР је раније више пута изјављивала да се морално-психолошко стање украјинских војника погоршава. Војници пљачкају и организују пијане туче, учестали су случајеви непоштовања правила службе, који доводе до дезертерстава, самоубистава и убистава под дејством алкохола. Према речима главног војног тужиоца Украјине Анатолија Матиоса, од 2014. године неборбени губици оружаних снага Украјине износили су укупно више од десет хиљада људи, од чега је број погинулих у зони сукоба у Донбасу скоро четири хиљаде. Министар одбране Украјине Степан Полторак објаснио је да се неборбени губици најчешће повезују са болестима, нарушавањем мера безбедности и конзумирањем алкохола. Чак ако Руси потпуно обуставе испоруке, Србија неће остати без гаса. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Највећа битка рата у Донбасу водила се у котлу Дебаљцева:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА