Најновије

ТУРЦИ У ШОКУ: Жестока контра Курда у Сирији, Анкара признала губитке, јуче више погинуло него од почетка операција (ФОТО)

Tурска је саопштила да је осам њених војника погинуло у јучерашњим нападима у близини курдске енклаве Африн на северозападу Сирије, што је највећи број страдалих у једном дану од почетка турске операције у тој области.

Илустрација (Фото: Правда)

У саопштењу се наводи да је пет војника страдало у нападу на њихов тенк у Сирији, док су преостала три погинула раније током дана. Два у Сирији, а трећи на територији Турске, у близини границе са Сиријом, преноси Асошиејтед прес. Курди су објавили фотографије као  доказ уништеног тенка.

Турска војска наводи да су нападе извели курдски борци из Сирије и екстремисти Исламске државе. Турска је 20. јануара покренула прекограничну офанзиву на Африн, наводећи као циљ чишћење те енклаве од курдских снага, Јединица за заштиту народа (YПГ), савезника САД.

Анкара курдсје јединице ЈПГ сматра терористичком групом, повезаном с курдским побуњеницима у Турској. У тој операцији, названој Маслинова грана, до сада је погинуло 13 турских војника и најмање 24 борца протурске сиријске опозиције. Узнемирујући видео обарања руског авиона и убиства пилота у Сирији  погледајте ОВДЕ. Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турска војска у заузетом селу Булбул.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА