Најновије

ВЕЛИКИ ТУРСКИ КОНВОЈ СЕ ПРОБИО ДО ФРОНТА У ИДЛИБУ: Турци из трећег покушаја стигли до Ел Еиса и линија САА (МАПА)

Велики турски војни конвој из трећег покушаја успео је да се пробије до града Ал Еис у Идлибу и сада се налази на само пар минута од положаја Сиријске арапске армије у граду Ал Хадер.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Предходни поушаји доласка овог конвоја на прве линије фронта спречила је артиљерија САА али и руска аијација која је бомбардовала пут којим је конвој требао да прође. Овог пута конвој је стигао на одредиште. Турци су потврдили да ће поставити контролни пункт у Идлибу како би контролисали да ли се поштује прекид ватре. Подсећамо Турска је више пута протествовала код Руса због операција САА на југу Идлиба.

Ибрахим Калин, портпарол турског председника, каже да је неспоразум који је постојао између Турске и Русије по питању постављања контролне позиције у Идлибу превазиђен. По свему судећи Турци желе да поставе заштитну линију како би спречили даље напредовање САА ка Идлибу. Tyрски конвој први пут је покушао да стигне у Идлиб 30. јануара а ево шта се све у њему тада налазило: Американци су започели повлачање из Сирије а више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Су-25 који је издржао погодак терорсита.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА