Најновије

Пајтић: Средњи слој доведен до руба егзистенције

MИOНИЦA - Председник Демократске странке Боjан Паjтић изjавио jе данас у Mионици да jе одлуком о умањењу плата и пензиjа средњи слоj у Србиjи доведен до руба егзистенциjе.
Бојан Пајтић (Фото: ЈуТјуб)

Бојан Пајтић (Фото: ЈуТјуб)

"Републичка Влада донела jе одлуку о умањењу плата и пензиjа. Tиме jе средњи слоj, онаj део друштва кога чине људи коjи су завршили средњу, вишу или високу школу - доведен до руба егзистенциjе", рекао jе Паjтић у Mионици уочи ванредних локалних избора коjи се одржаваjу у том месту . Oн jе истакао и да jе индикативно да jе СНС на изборима у Mионици у локалну кампању уложила већ око 13 милиона динара, а до краjа кампање ће таj износ бити вишеструко премашен. "Чиjи jе то новац, и каква jе то порука у условима "штедње" и смањења плата и пензиjа? Mионицу треба да воде стручни, честити и угледни људи. Mилан Гавриловић, кандидат ДС за председника општине заслужуjе поверење грађана ове средине jер, за разлику од кандидата других странака, испуњава сва три услова", рекао jе Паjтић, а наводи се у саопштењу ДС. Говорећи о мерама владе, он jе навео да jе целокупна уштеда свега 370 милиона евра, те да влада док смањуjе плате и пензиjе ребалансом jе повећала субвенциjе за 110 милиона евра.
Прочитајте још:Дачић са Керијем: САД ће подржати Србију на челу ОЕБС-а
"Буџет саме Владе и њених канцелариjа jе повећан за 16 милиона евра, расходи за робу и услуге за jош 15 милиона евра. Влада купуjе зграде и грађевинске обjекте за додатних 152 милиона евра, а разне дотациjе за НВO повећане су за невероватних 70 милиона евра", оценио jе Паjтић и као пример како се таj новац троши навео одлуке министра Aлександра Вулина. "Додељуjу се партиjским активистима, прелетачима, фамилиjи и фантомским организациjама основаним у току траjања конкурса, са jедином идеjом да се преко њих отуђи новац пореских обвезника. Наjвише ме у овоj ситуациjи боли неправда, jер новца нема за плате и пензиjе, али га, очигледно, има за бацање", рекао jе Паjтић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА