Најновије

ТРЕЋИНА ПОСЛА ЗА ЈЕДАН ДАН: Сиријске снаге експресно чисте Исламску државу у Хами! (МАПА)

Само током претходних 24 сата ослобођено је више од 50 насеља, односно нешто више од 300 квадратних километара територије коју су током претходних месеци, од сиријске Ал Каиде и њој сродних организација заузели терористи Исламске државе.

Чишћење терориста (Илустрација: Правда)

Извори из војног врха Сиријске армије, за либанско-сиријску агенцију АМН, открили су оперативни план за чишћење џепа на североистоку покрајине Хама који контролише Исламска држава. Као резултат великог напредовања Сиријске арапске армије (САА), која је у овој операцији ангажовала велики број елитних јединица (о чему више можете да сазнате ОВДЕ), терористи се повлаче, групишу и очекује се њихов све жешћи отпор. 
Syrian Army Liberated Over 300km2 From ISIS In Northeastern Hama Since January (Map)

Како би спречила даље компликације у операцији чије је брзо окончање главни приоритет, САА ће, по већ опробаном систему, пресећи терористички џеп на неколико мањих целина. На овај начин, ИД-у ће бити онемогућено да организују консолидовану одбрану, а планирано је и пресецање њихове комуникације, чиме ће бити спречени да изводе координисане нападе из изолованих средина. Како је током јучерашњег дана дошло до инцидента између турских и иранских јединица у Сирији који је могао да опасно наруши даљи ток рата, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА