Најновије

"НАЈОШТРИЈЕ И НАЈАГРЕСИВНИЈЕ": САД спремају нове санкције Северној Кореји

Амерички потпредседник Мајк Пенс најавио је данас у Токију да САД припремају да наредних дана објаве "најоштрије и најагресивније" економске санкције Северној Кореји.

Мајкл Пенс (Фото: Ria)

"Сједињене Америчке Државе ће ускоро објавити најоштрији и најагресивнији круг економских санкција икада према Северној Кореји и наставићемо да изолујемо Северну Кореју док не одустане од свог нуклеарног прогама и програма развоја балистичких ракета једном за свагда", рекао је Пенс након састанка са јапанским премијером Шинзоом Абеом, наводи АП.
Он је Северну Кореју назвао "најтиранскијим и најрепресивнијим резимом", пренео је Ројтерс.
Пенс, који ће предводити америчку делегацију на отварању Зимских олимпијских игара у Јужној Кореји у петак, обећао је да ће САД и њихови савезници, укључујући Јапан, задржати максималан притисак на Пјонгјанг док не предузме кораке ка "комплетној, проверљивој и неповратној" денуклеаризацији.
Он је поновио став Вашингтона да су "све опције на столу" када је реч о Северној Кореји.
Пенс је раније данас у Токију обишао систем антиракетних батерија Патриот ПАЦ-3, последњу линију одбране Јапана од било каквог могућег напада ракетом Северне Кореје.
Како преноси Ројтерс, Пенс је посматрао како се батерија подиже до позиције за лансирање и добио извештај пре него што се руковао са члановима јапанских оружаних снага.
Он је био у пратњи јапанског министра одбране Ицунорија Онодере и јапанског војног официра највишег ранга адмирала Кацутошија Кавана.
Наглашавајући напредак који је Северна Кореја остварила у области ракетне технологије и јачање кинеске поморске службе, Онодера је истакао да је "срећан што имамо прилику да продубимо разумевање САД за снажно безбедносно окружење Јапана".
Пре него што је стигао у Јапан, Пенс је изјавио да је његова порука Северној Кореји јасна: Вашингтон и његови савезници ће наставити да врше притисак на Пјонгјанг да одустане од ракетног и нуклеарног програма, преноси агенција.
Прочитајте ОВДЕ како је примљена северокорејска делегација у Пјонгчангу и како изгледају Кимове навијачице.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто Северна Кореја има нуклеарни програм?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА