Најновије

СРПСКА УВОДИ САНКЦИЈЕ ФЕДЕРАЦИЈИ: Обуставља се испорука гаса за ФБиХ

Република Српска је запретила БХ-Гасу да ће почетком фебруара у потпуности обуставити снабдевање Федерације БиХ гасом, пише портал Кликс.

БиХ - РС (Илустрација: Правда)

Овакав потез уследио је након што је Српска донела Закон о гасу Републике Српске инсистирајући да компанијама у ФБиХ наплати тарифу за транспорт. БХ-Гас скоро три године не прихвата цену транспорта природног гаса који се транспортује гасоводом Каракај (Зворник)-Старић (Кладањ) чији је власник Сарајево гас а.д. Источно Сарајево. "Неприхватањем цена транспорта природног гаса од БХ-Гаса, предузеће Сарајево-гас а.д. је доведено у озбиљну ситуацију гдје је присиљено обуставити даљи транспорт природног гаса. Прекид транспорта ће се десити почетком фебруара. Тачан датум прекида транспорта биће јавно објављен после провођења свих неопходних радњи", пише у допису који је послао директор предузећа Сарајево-гас из Источног Сарајева, Славо Крајишник.
Допис је упућен директору БХ-Гаса Јасмину Салкићу, премијерима Републике Српске и ФБиХ Жељки Цвијановић и Фадилу Новалићу, министру за спољну трговину и економске односе БиХ Мирку Шаровићу, министру енергетике ФБиХ Нермину Џиндићу, премијеру Кантона Сарајево Елмедину Конаковићу, секретаријату Енергетске заједнице у Бечу, Регулаторној комисији за енергетику Републике Српске, Србија Гасу и Сарајевогасу. "Пре прекида транспорта гаса обавестићемо јавност о разлозима прекида и о свим нашим покушајима да се реши овај проблем како би се наставило уредно снабдевање природног гаса", наводи се у допису, преноси Кликс. Како вехабије обучавају децу за рат, погледајте ОВДЕ. Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тржиште гаса у БиХ
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА