Најновије

РАДИКАЛИ ПОДНЕЛИ ЗАХТЕВ: Српско-руски хуманитарни центар формирати и у Војводини

Представници Српске радикалне странке предали су захтев Скупштини Војводине да се донесе закључак о покретању иницијативе за формирање Српско-руског хуманитарног центра у Војводини.

Ђурађ Јакшић (Фото: Јутјуб)

Радикали су уз захтев, предали и 31.157 потписа подршке градана Србије, који живе на простору АП Војводине, наводи се на сајту СРС.
"Српска радикална странка је мишљења да је Војводини неопходан један озбиљан центар за хитне интервенције у ванредним ситуацијама, за интервенције у слуцају природних непогода, пожара и поплава, по узору на Српско – руски хуманитарни центар у Нишу, који је без сумње најбољи хуманитарни центар у овом делу Европе", рекао је шеф посланичке групе у Скупштини Војводине Ђурађ Јакшић на конференцији за новинаре која је одржана испред зграде парламента.
Он очекује и да ће "већина посланика у покрајинској Скупштини показати политичку мудрост, зрелост и одлучност" и пружити подршку овој иницијативи.
Радикали траже да се закључима Скупштине АП Војводине, задужи Покрајинска влада да поднесе иницијативу Влади Републике Србије за потписивање споразума са надлежним министарством Руске Федерације о оснивању Српско – руског хуманитарног центра на територији АП Војводине.
Према његовим речима, "хохштаплери са Запада" врше притисак да се Српско - руски хуманитарни центар у Нишу затвори, а радикали сматрају да треба да му се додели дипломатски статус и да се отвори још један на простору Војводине.
Лидер СРС Војислав Шешељ уверен је да Србија никада неће постати чланица Европске уније. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ђурађ Јакшић - Поништићемо Бриселски споразум
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА