Најновије

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ГДЕ ЈОЈ МЕСТО НИЈЕ: Испливала мрачна тајна војске САД, ево где скривају чувају терористе ИД (МАПА)

Сиријска арапска армија открила је и напала јединице Исламске државе унутар територије коју контролишу проамеричке снаге ко војне базе Ал Танф на граници са Ираком и Јорданом.

Илсмаска држава (Фото: Јутјуб)

САА је покренула операцију ослобађања регије Бир Атшан у склопу активности за блокаду терориста у овом делу Сирије, а испоставило се да ту територију бране терористи Исламске државе а не тзв. Слободна сиријска армија која је у савезу са САД. Убрзо након започињања битке, терористи Исламске државе су се повукли ка граници са Ираком.

Бир Атшан се налази на само 55 километара од америчке базе Ал Танф. Сваки покушај напредовања САА дубљље на ову територију завршавао се америчким ваздушним ударима. Последње  борбе показују да се под америчким заштитним кишобраном налазе и терористи Исламске државе. Терористи из џепа око базе Ал Танф често, кроз пустињу продиру у друге делове Сирије, па је САА покренула велику операцију како би боље обезбедила појас око терориста. У регион су упућене веће трупе са циљем да се направи заштитни појас од 80 километара како би се терористи у потпуности блокирали. Снимке жетоких борби у Источној Гути погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Које јединице САА учествују у опоерацијама у Источној Гути.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА