Најновије

С-500 ЈЕ СТВАРНОСТ! "НЕУХВАТЉИВИ" ВИШЕ НЕ ПОСТОЈЕ: Почела серијска производња најбољег ПВО-ПРО система на планети! (ВИДЕО)

Русија је почела серијску производњу зенитног ракетног система С-500 „Прометеј“, који је познат и под ознаком 55Р6М Тријумфатор-М.

Смрт за непријатељску авијацију и ракете: С-500 "Прометеј" (Илустрација: ЈуТјуб, Правда)

Ракетни системи С-400 око којих се отима пола света били су степеник изнад С-300, а С-500 су - нови степеник. Како тврди војни врх у Москви, овај систем има домет до 600 километара, пресреће и уништава чак и ракете средњег домета, као и бојеве главе интерконтиненталних балистичких ракета у њиховој завршној фази лета. Истовремено може да гађа до 20 различитих циљева. Руски ракетни стручњаци већ су обезбедили међусобно умрежавање већ активних система С-300 и С-400 са новопридошлим С-500 који буду дејствовали у одређеној зони, уз одговарајућу поделу улога међу тим системима и тврде да ће зоне под њиховом заштитом бити заштићене тешко пробојним "кишобраном". У војном врху РФ сматрају да је С-500 у много чему супериоран америчким ракетним системима TХAAД и Аегис Ашор. Упркос томе, у Москви не намеравају да - због величине националне територије - праве противракетно заштитно поље. Уместо тога, браниће све важне објекте цивилне и војне инфраструктуре, индустријске објекте, градове, позиције ракетних стратешких снага, копнене, поморске и авио-базе и друге "виталне тачке". Мoгуће је да ће С-500, који је истовремено у функцији и противваздушне и противракетне одбране, бити укључен у ПРО Москве, а с обзиром на његов домет - штитиће целу централну зону европског дела Руске Федерације.    Ваздушно-космичке снаге РФ треба да до краја 2020. добију укупно 56 дивизиона С-400 и 10 дивизиона С-500. Први дивизиони „Прометеја“ стићи ће у своје јединице крајем ове или почетком наредне године. О новом руском "Алигатору", борбеном хеликоптеру Ка-52, погледајте ОВДЕ. Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА