Најновије

НЕ МОЖЕ БИТИ ТАКВИХ ПРЕГОВОРА: Вулин одбацио могућност пристајања на нове америчке уцене у вези Космета!

Србија неће урадити ништа што је на уштрб њених виталних националних интереса и нема тих притисака због којих бисмо пристали да признамо Косово, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Вулин: Нећемо преговарати о већ испреговараном (Фото: Медија центар Београд, Правда)

Он је ово изјавио поводом јучерашњих медијских навода да су САД припремиле "косовски пакет" који ће у наредним недељама представити најпре председнику Александру Вучићу, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. - Није први пут да се врши притисак на Владу Републике Србије и на првом месту на председника Републике Александра Вучића, али он је човек који одлично подноси притиске и уме да се носи и са жељама великих сила да нас ставе тамо где мисле да треба, а да не питају грађане Србије и нашу земљу шта она мисли о свему томе - рекао је Вулин у Сребреници, где је присуствовао свечаности на којој је Милорад Додик примио највише признање тог града, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. - Дакле, може свако да пише шта хоће и да спекулише, али држава Србија не мења свој став, исакао је Вулин.
Он је напоменуо да разговори са представницима привремених шиптарских институција у Приштини нису разговори о томе "како нешто треба да се призна" већ како да људи који живе на простору Косова и Метохије живе боље. - Приштина не примењује Бриселски споразум зато што он не ради у корист независности, већ против. Зар неко мисли да би Приштина пропустила за ове четири године да примени Бриселски споразума да он помаже да се постигне независност и да држава Србија оде са простора Косова и Метохије? - додао је Вулин. Он је нагласио да Бриселски споразум, "на начин на који га је испреговарао Александар Вучић", помаже да држава Србија остане на простору Косова и Метохије и никако другачије - "зато га они саботирају". - Веома је важно опет то поновити - нема преговора о ономе што је испреговарано. Заједница српских општина је дефинисана, одређена је Бриселским споразумом и она не може бити предмет нових преговора - рекао је Вулин. О Заједници српских општина се већ преговарало, она само треба да се спроведе, да се имплементира, указао је он. - Све преко тога, евентуално нова питања, можемо да решавамо у новим преговорима, али не можемо да се стално враћамо уназад и да чинимо уступке да бисмо добили нешто што смо већ добили и нешто што смо већ урадили - рекао је министар Вулин. Вулин је посетио Сребреницу где је, поводом прославе Дана општине, заједно са председником Републике Српске обишао дечији вртић и халу фирму "Економик груп", чија је изградња финансирана новцем Влада Србије. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА