Најновије

ИСПАД УЖИВО: РЕМ покренуо поступак против ТВ Пинк због Сарапе! (ВИДЕО)

Регулаторно тело за електронске медије покренуло је поступак против Предрага Сарапе и ТВ Пинк због сексистичких и мизогиних ставова које је водитељ изрекао колегиници у јутарњем програму.

Предраг Сарапа (Фото: Јутјуб)

Због Сарапиног испада, одговорни на телевизији Пинк ће данас изнети мишљење и евентуалну одбрану на редовној седници РЕМ-а. С друге стране, Сарапа сматра да ништа недолично није рекао и да је свеколика јавност погрешно протумачила његове речи.
Подсетимо, прошле седмице је у емисији „Ново јутро“ код Дее и Сарапе гост био Војислав Шешељ, а Сарапа је девојци која је донела кафу замерио што нема деколте и што није „истакла неке аргументе“. Њој нимало није било пријатно, а чак се и Шешељ запитао шта је Сарапи.
– Када сам јој рекао за деколте и за то што је закопчана до грла, мислио сам пре свега на врућину у студију. Знам како је мени под рефлекторима, па сам мислио да би јој било лакше да је евентуално откопчала дугме и ставила огрлицу. Ништа друго – каже Сарапа за Данас. На питање шта му је онда значило „истицање аргумената“ пред Шешељем, каже да се то односило на његов предизборни програм.
– Мислио сам да ли је нешто питала Шешеља у вези са његовим аргументима које је изнео око избора и изборних резултата. Све је то мало претерано и пренаглашено. Никад у животу нисам имао сексистичке испаде нити било шта слично – истиче Сарапа.
Да ли ће његово објашњење „пити воду“ видећемо сутра на седници РЕМ-а, када ово тело буде одлучивало о спорном прилогу. Ванредна седница РЕМ-а заказана је одмах након емитовања емисије где је одлучено да се против Пинка покрене поступак. Казне које ово тело може да изрекне су опомена, упозорење, привремена забрана медијског емитовања и одузимање дозволе.
Генерални секретар РЕМ-а Ненад Јанковић каже да би електронски медији имали другачији програм када би ово тело имало већа овлашћења.
– Нажалост, ми смо једини у региону који не могу да изричу новчане казне емитерима, већ само „моралне“ мере, које до сада нису давале ефекта. Више пута сам о томе причао, наглашавајући да би новчане санкције биле знатно ефикасније, али за тај предлог није било слуха – наглашава Јанковић.
Чланица Комисије за жалбе Савета за штампу Тамара Скроза каже да се радује увек када РЕМ одлучи „да се на тренутак пробуди и уради бар нешто из свог делокруга“.
– Тако је и овај пут, иако ми је јасно да ће најгора „казна“ за ову бруку бити некаква опомена или упозорење. Надам се да ће РЕМ и ретроактивно размотрити понашање ТВ Пинк, пошто ово није најгори пример деградације у њиховим програмима. Вредело би размотрити, на пример, њихово понашање према људима који отворено критикују власт – шта о њима објављују, како о њима говоре и какве су последице таквог „извештавања“ – истиче Скрозза. Понашање водитеља јутарњег програма, додаје, уопште не изнена|ује.
– Што се тиче бившег колеге Сарапе, од њега ништа друго више и не очекујем. Искрено бих се изненадила да се у овој ситуацији другачије понашао – каже Скрозза.
Програмски уредник Независног друштва новинара Војводине сматра да је у спорном прилогу Сарапа дотакао дно, што најбоље илуструје чињеница да је због његових сексистичких коментара чак и Шешељу било непријатно у студију.
– Пазите, то заиста није мала ствар. Што се РЕМ-а тиче и покретања поступка, то ће се вероватно завршити тако што се неће никада ни завршити. Или ће жртвовати Сарапу, да се каже да нешто као раде. Али, Сарапа је сам одабрао тај пут у свињац, односно пут којим се чешће иде. Или ће, можда, РЕМ установити да је тон Војислава Шешеља био неоправдано утишан у односу на тон тропског растиња у позадини – закључује Грухоњић.
Митровић без коментара
Власник ТВ Пинк, као одговорно лице ружичасте телевизије, јуче није желео да коментарише понашање Предрага Сарапе, нити чињеницу да је РЕМ против ове медијске куће покренуо поступак.
Прочитајте ОВДЕ
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

И ова емисија јутарњег програма изазвала је велику пажњу јавности, заправо шок.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА