Најновије

РАЧУНАЈТЕ НА ЖЕСТОКУ ОДМАЗДУ! ВАШИМ ТЕРОРИСТИМА НЕМА СПАСА: Руска дипломатија послала највећу претњу Американцима до сад!

Скорашње најаве које је изнела стална представница САД у Уједињеним нацијама о могућем нападу на Сирију изазивају огорчење и крајњу забринутост, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова.

Нема више играња: Сергеј Лавров (Фото: Министарство иностраних послова Русије, Правда)

"Вашингтон, заправо, чини све у својој моћи да прикрије и заштити терористичке групе које су активне у близини Дамаска и у другим сиријским провинцијама", наводи се у саопштењу и додаје да Американци, истовремено, изврћу истину о ситуацији у Источној Гути, из које терористи свакодневно гранатирају стамбена насеља сиријске престонице. Руска дипломатија поручује Сједињеним Државама и њеним савезницима да су неприхватљиви покушаји промене или лажне интерпретације резолуције Савета безбедности о примирју у Сирији, која искључује терористичке организације из споразума о прекиду ватре.
Министарство је изразило забринутост и поводом информација да милитанти припремају симулацију напада хемијским оружјем, како би се оправдала унилатерална војна акција САД против Дамаска и владиних објеката и постројења у Сирији.
"Такве криминалне акције могу бити претња по животе руских војних саветника, укључујући и представнике Центра за помирење зараћених страна, који се налазе у резиденцијама у Дамаску и објектима сиријског Министарства одбране", наводи се у саопштењу и подвлачи: "У том случају, биће предузете неопходне мере одмазде".
Америчке изјаве које говоре у прилог политичког процеса у ратом разореној земљи су оличење лицемерја, јер војне снаге САД илегално окупирају значајан део сиријске територије, закључује се у саопштењу Министарства спољних послова Руске Федерације.
Ово саопштење потврда је раније данас изнесеног упозорења руског генералштаба. Шта је Американцима поручио генерал Валериј Герасимов, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Искандер М у Сирији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА