Најновије

РУСИЈА ОДГОВОРИЛА НА БРИТАНСКИ УЛТИМАТУМ: Причате бесмислице и одбијате да предате доказе!

Званична Москва негирала је оптужбе да има било какве везе са тровањем руског шпијуна Сергеја Скрипала, а министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да Велика Британија јуче одбила Москви да достави чињенице и доказе о тровању и материји којом је Скрипал отрован.

Сергеј Лавров (Фото: Ria)

- Објавли смо саопштење у којем то одбацујемо као бесмислице. Ми немамо ништа с тим - рекао је Лавров.
Лавров је изјавио новинарима да Москва тражи узорке нервне супстанце, али да је одбијена и то је назвао кршењем Конвенције о хемијском оружју.
Лавров је инсистирао на томе да Русија није крива за тровање руског спијуна Сергеја Скрипала и његове кћерке, пренео је АП.
У медјувремену, председница Савета Федерације, горњег дома руског парламента, Валентина Матвијенко изјавила је да је тровање Скрипаља и његове кћерке лажна вест пред председничке изборе у Русији који су планирани за 18. март.
У Русији се одвија веома важна политичка кампања и то је још једна лажна вест, рекла је Матвијенко и додала да то што је урадјено у Великој Британији квари руско-британске односе.
Британска премијерка Тереза Меј поставила ултиматим Русији, траживши да до краја дана објасни због чега је нервни агенс руске производње употребљен коришћен у тровању Скрипала и његове ћерке Јулије.
Мејова је пред британским парламентом изјавила да је за тровање Скрипала и његове кћерке Јулије "врло вероватно" одговорна Москва и нагласила да је Британија спремна да предузме јаче мере против Русије.
Подсећамо, бивши двоструки агент Скрипал (66) и његова кћерка Јулија (33) пронађени су без свести на клупи у центру Солсберија 4. марта. Они су и даље у критичном, али стабилном стању у болници.
Британска амбасадорка у Москви позвана на разговор
Амбасадорка Велике Британије у Москви позвана је данас на разговор у руско министарство спољних послова, саопштило је руско министарство агенцији Тасс.
У понедељак је руски амбасадор у Великој Британији позван на разговор.
Прочитајте ОВДЕ шта је генерал Герасимов поручио Американцима да ће се догодити ако нападну Дамаск!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто се Америка толико боји Руса?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА