Најновије

ДАЧИЋ: Србија не може да тргује Косовом због ЕУ!

Лидер СПС и шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је данас у Смедеревској Паланци да Србија не може да тргује Косовом и Метохијом.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Ми не можемо да дозволимо да Србија ради уласка у ЕУ изда своје националне и државне интересе, не можемо да тргујемо Косовом и Метохијом - рекао је Дачић и поновио да председника Србије Александра Вучића лажу из Европе, међународне заједнице, у вези са Косовом и Метохијом.
Дачић истиче да је против ратова са било ким и да Србија треба да живи и напредује, али да се мора водити мудра и чврста политика, те да се са Србијом не може водити политика у којој се постављају услови.
- Једно је сигурно, наша коалиција, ми нисмо никада били издајници ове дрзаве и народа. Ми ћемо све дати за Србију, али Србију ни за шта на свету нећемо дати - рекао је Дачић на конвенцији коалиције СПС-ЈС пред локалне изборе у Смедеревској Паланци, који ће бити одржани 25. марта.
Према његовим речима, Србија, због својих интереса, мора да има добре односе са свима у свету, али да се због уласка у ЕУ не могу окренути леђа и напасти Русија или Кину.
Истакао је да коалиција СПС-ЈС никада неће окренути леђа Републици Српској, јер су је социјалисти и створили, и додао да је Дејтонски споразум највећи споменик Слободану Милошевићу.
- Пре њега, пре нас, није постојао никада ниједан државни ентитет Срба преко Дрине и зато ми морамо да га одбранимо и бранићемо га од покушаја да га униште - рекао је Дачић. Прочитајте ОВДЕ како су понизили Крагујевац и Србију?
Извор: Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић предлаже поделу Косова.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА