Најновије

СТЕЖЕ СЕ ОМЧА ОКО ХАРАСТЕ: Џихадисти гину у очајничким покушајима да пробију коридор сиријских снага! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) наставила је операције у источном предграђу Дамаска Харасти, које се налази пред потпуном изолацијом од остатка "побуњеничке" области Источне Гуте.

Хараста (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Предвођене 4. механизованом дивизијом и Републиканском гардом, јединице САА наставиле су продор у дубини непријатељске територије, у покушају да се Хараста у потпуности опколи. Током данашњих акција, уз снажну подршку из ваздуха, заузете су позиције сиријске Ал Каиде (ХТШ) и Фајлак Рахмана јужно од Мухамедове џамије и у четврти Ал Ајами, пренели су војни извори из Дамаска.

Терористи у Харасти су данас, по други пут од почетка операције "Челик Дамаска", покушали озбиљан контранапад, ударајући на бок коридора којим се пробијају сиријске снаге на северу града. Према њиховим тврдњама, у нападу је освојено неколико зграда и уништена су два тенка Т-72, ракетни лансер и оперативни центар 4. механизоване бригаде. Сиријски извори, са друге стране, известили су о великом броју убијених џихадиста и уништених пикапова са тешким митраљезима, али и о високој цени коју је платила јединица САА, чији су припадници жртвовали своје животе обезбеђујући одступницу својим саборцима у почетној фази џихадистичке контраофанзиве.
Конкретан успех терориста заустављен је у великој мери и захваљујући брзој реакцији руских и сиријских авиона, који су интензивним ударима потиснули џихадисте на почетне позиције. Удари руске авијације настављени су и у вечерњим сатима: На источном ободу Источне Гуте, Тигрове снаге из дана у дан значајно проширују ослобођену зону, а кључни град за тај део фронта се, као и Хараста, налази пред опкољавањем. Више о томе поглегајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

МОЋНО: Кад ударе ракетне јединице 4. механизоване по Харасти:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА