Најновије

СВЕ ВИШЕ ДОКАЗА У ЗОРАНОВУ КОРИСТ?! Вештаци открили још нешто што указује на другу особу?

Нa левој патици Јелене Марјановић, која је брутално убијена 2. априла 2016. године у каналу на насипу код Црвенке, нема ДНК Зорана Марјановића, али је нађен делимичан биолошки материјал непознате особе. У трасолошком вештачењу, поред осталог, наводи се и да је после злочина ту патику убица бацио са друге стране канала.

Зоран Марјановић (Фото: Јутјуб)

Десна патика, према још непотврђеној оптужници Вишег јавног тужилаштва у Београду, спала је Јелени Марјановић са ноге док је бежала од злочинца. Она је пронађена заједно са мобилним телефоном и гумицом за косу.
На тој патици нема непознатог ДНК, али су изоловани Јеленини и биолошки трагови чланова породице. Вештаци у свом мишљењу наводе и да "није неуобичајено да се ДНК материјал чланова домаћинства, са којима је жртва живела, нађе на предметима жртве"!
- Лева патика је бачена са друге стране канала - потврђује адвокат Стефан Јокић, један од бранилаца Зорана Марјановића. - У жалби суду истакао сам ту чињеницу, јер вештак-трасолог наводи да је њу бацио починилац кривичног дела. Патика је, вероватно, спала у канал и он ју је бацио на супротну страну од насипа.
Браниоци оптуженог Марјановића у својим жалбама указали су и на опструкцију, јер им нису достављени сви материјални докази, као и да се неки још крију од њих. Ту, пре свега, истичу снимак десне камере са домаћинства Јаховића, која је снимала део насипа куда су се кретали Јелена, Зоран и њихова ћерка Јана.
- Тражићемо и да се испита мала Јана као сведок - истиче адвокат Јокић. - Наш захтев је поступајући тужилац одбио, уз обрзаложење да се дете на тај начин додатно виктимизује. Девојчицу су, међутим, испитали полиција и психолог, али службена белешка, која се односи на поменуто испитивање, није у списима предмета и недоступна је одбрани. Зашто се она крије?!
Адвокат осумњиченог, поред осталог, наводи и да је немогуће да је његов клијент "за свега осам минута извршио злочин, јер је "по наводном мишљењу вештака, који је изводио просторно и временско вештачење мобилних телефона, Зоран Марјановића је морао у периоду од 16.56 до 17.04 да се сусретне са Јеленом".
- То значи да је Зоран за тих осам минута морао да пређе хиљаду метара, да је све то време са њим ћерка Јана, да намами Јелену, мада не знамо чиме, и да јој нанесе лаке телесне повреде - побија наводе оптужнице адвокат Јокић. 
- У оптужници се наводи да је Јелена почела да бежи уз канал, а ту тврдњу побија вештак-трасолог у свом извештају. Потом се, како се наводи, окренула и почела да бежи ка каналу, широком два и дубоком један метар и то кроз густу вегетацију. Ту долази до физичке борбе, а у каналу и убиства. Није логично да она бежи у воду, уместо на насип где пролазници могу да је виде. 

Одбрана: Тужилаштво компликује

Према речима адвоката Јокића, у оптужници се постављају многобројна питања, супротно ЗКП, а нема одговора. Тужилац је морао да разјасни ствари, а не да их додатно компликује. - Провејава да је петогодишња девојчица у близини места злочина, али се не наводи где тачно - истиче бранилац. - Зоран Марјановић је после таквог описа морао да буде мокар, блатњав и крвав, а ништа од тога нема на његовој одећи, осим земље чије је порекло разјашњено. Он је трагао за Јеленом и кретао се туда.

Зоран остаје у притвору

Апелациони суд у Београду донео је правоснажну одлуку и потврдио продужење притвора Зорану Марјановићу, оптуженом за убиство супруге Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи, пошто је одбио жалбе његове одбране.
Портпарол суда Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да је тај Апелациони суд потврдио првостепено решење Вишег суда у Београду којим је Марјановићу након подизања оптужнице за још 30 дана продужен притвор.
Марјановићу је 12. фебруара кривично ванпретресно веће Вишег суда продужило притвор због узмнемирања јавности, а након истека 30 дана, разлози за продужење притвора ће поново бити преиспитани.
Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду од 9. марта Марјановићу се на терет ставља кривично дело тешко убиство, за које је законом је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.
Неколико његових адвоката већ је послало одговоре на оптужницу Вишем суду, који ће је преиспитати оптужницу и одлучити о њеном потврђивању.
Марјановић се терети да је на "свиреп и подмукао начин" лишио живота своју супругу, и приликом извршења показао "нарочиту упорност и безобзирност".
Он је оптужен да је Јелени задао више удараца у главу, наневши јој вишетруке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал.
Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ готово две године.
Њен супруг је ухапшен 15. септембра 2017. године, након готово годину и по дана од убиства.
Он је и пре тога био привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.
На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.
Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телелвизијском реалити програму и генерално је својим иступима скретао пажњу "жуте штампе".
Са Јелениног профила неко слао морбидне поруке 9 дана након што је убијена! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, Вечерње новости

Бонус видео

Форензичар Ненад Шипка о случају убиства Јелене Марјановић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА