Најновије

АМЕРИ ОПТУЖУЈУ РУСИЈУ: Од Путинове кобалтне нуклеарке ником нема спаса! Америчко оружје је хуманије за цивиле! (ВИДЕО)

Стивен Шварц, амерички научник који истражује последице употребе нуклеарног оружја рекао је у интервјуу за лист Бизнис Инсајдер да нови беспилотни нуклеарни торпедо статус-6 може да уништи читаве континенте и претвори их у територије без живота. Шварц тешко оптужује Русију да у будућем рату апокалипсе неће презати од десетина милиона жртава, док са друге стране подвлачи "хуманији" карактер западног нуклеарног оружја.

Путин (Фото: Министарство одбране Русије)

Према његовим речима, детонација нуклеарног оружје у близини или на самој површини земље доводи до падања радиоактивних честица. Током експлозије ватрени облак усисава у себе земљу или воду и контаминира их радиоактивним честицама, које после доспевају у атмосферу и разносе се на великим растојањима.
Америчко нуклеарно оружје предвиђено је за уништавање нуклеарног оружја на непријатељској територији. Оно детонира у ваздуху и ударни талас који се ствара приликом детонације је фактор пораза непријатеља. У том случају, цео град изнад кога је детонирано нуклеарно оружје биће уништен, али је радиоактивна контаминација минимална.
Што се тиче новог руског нуклеарног оружја статус-6, оно садржи кобалт-59, који се при реакцији током детонације у води претвара у радиоактивни кобалт-60.
Прашина и честице воде које садрже кобалт-60 помоћу ветра могу да се разносе на хиљаде километара далеко од епицентра експлозије. Например, ако статус-6 експлодира негде поред Вашингтона, радиоактивне честице ће падати и у Мексику и Канади.
Према Шварцу, на тим територијама у наредних 50 година живот би био немогућ. У случају да људи, који су се крили испод земље, покушају да изађу на површину, истог момента би их убила смртоносна доза радијације. Како пише Бизнис инсајдер, америчко нуклеарно оружје је направљено за прецизне нападе са минималним последицама, док статус-6 изазива планетарне последице.
Амерички лист Вашингтон фри бикон писао је да је руско супероружје статус-6 , које су назвали и нуклеарни дрон тестирано 27. новембра 2016. године са подморнице ”Саров”.
”Даљина дејства Статуса-6 је око 10.000 километара, максимална брзина му је до 56 чворова и делује на дубини до једног километра. Овом оружју се приписују два смртоносна фактора – изазивање цунамија и радиоактивна контаминација”, пише лист.
Побуњеници у Источној Гути се предају док САА напредује. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Извор: Бизнис инсајдер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА