Најновије

ДВА КАНДИДАТА ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Ниједан од њих није Синиша Мали, за њега је спреман посао у Влади

Председник Србије Александар Вучић интензивно размишља о томе ко би могао да води Београд у наредне четири године, а најближи тој функцији тренутно су Ирена Вујовић и Зоран Радојичић.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

Актуелни градоначелник Синиша Мали, додаје саговорник, сасвим сигурно неће остати на тој позицији у Старом двору.
- Мали је тренутно најближи Немањиној 11. Очекује се да ће упоредо са гласањем за градоначелника и нови сазив Скупштине града бити спроведена и реконструкција Владе. Међу опцијама је да Мали замени министра финансија Душана Вујовића или привреде Горана Кнежевића. Обојица из приватних разлога највероватније неће бити у Влади, а Вујовићу није блиска идеја о повећању плата и пензија те је и то међу разлозима одласка - каже наш саговорник. Вучић, према сазнањима „Блица“, о новом градоначелнику још није разговарао са шефом СПС Ивицом Дачићем, а учешће социјалиста у власти није под знаком питања.
- Засад најбижа позицији да води Београд је председница општине Савски венац. Она ужива велико Вучићево поверење, а већ је била заменица градоначелника и до танчина зна како функционише Скупштина града. Прати је глас и да је остварила одличне резултате водећи општину, а и добар је знак да жена води и Владу и престоницу. Директор Универзитетске клинике у Тиршовој Радојичић је био први на листи СНС, а и сам је рекао да би му изазов био да дође у позицију да води град. Ипак, коначну одлуку донеће Вучић, уз претходну консултацију са странком коју води - каже саговорник.
Иначе, као кандидати за градоначелника Београда спомињали су се и менаџер града Горан Весић, али и министар енергетике Александар Антић. Весић ће можда, попут Малог, прећи у Немањину, а мале су шансе да социјалиста дође на позицију градоначелника. То је недавно рекао и Дачић.
- Чак и да нам нуди то, не треба, нисмо заслужили, они су победили и они треба да имају градоначелника - поручио је шеф социјалиста.
Питање је и кад ће градоначелник бити изабран, а једно је сигурно - последњи рок је 16. јун, а конститутивна седница Скупштине Београда морала би да буде одржана до 17. маја. Председник Скупштине града Никола Никодијевић мора да сазове конститутивну седницу у наредне две недеље, до 2. априла, а рок за њено одржавање је 17. мај. На конститутивној седници се потврђују мандати одборника и бира се председник Скупштине, његов заменик и секретар парламента. Сви они морају бити изабрани из редова одборника.
По избору, председник Скупштине заказује нову седницу на којој се бира градоначелник, а он, његов заменик, такође мора бити из редова одборника. Градоначелника предлаже председник Скупштине, а кандидат за градоначелника представља свој програм и тим који чине заменик и чланови Градског већа. Они не морају бити одборници.
Ирена Вујовић је на питање шта ће одговорити ако јој Вучић понуди да води Београд, дипломатски одговорила да „свако са листе може да буде градоначелник“. На питање да ли би у том случају задржала Весића на позицији менаџера града, рекла је да су Мали и градски менаџер Горан Весић одлично радили свој посао, али и да је увек добро да шира коалиција учествује у вођењу Београда.

Мали трећи пут у Немањиној 11

Ово не би био први пут да Мали буде у Немањиној 11 за време сазива напредњака и социјалиста. Пре него што је постао градоначелник, Мали је био саветник Александру Вучићу у време док је он био први потпредседник Владе. Био је задужен за економска питања.
Такође, 2001. је био постављен за помоћника министра за приватизацију у Министарству за привреду и приватизацију. На констатацију да га поново враћају у Владу, Мали је рекао да "медији и јавност воле да спекулишу, да је то сасвим нормално", али да он није особа која трчи за функцијама.
Немачка против, али Тачи тајно преговара са Вучићем о подели Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Синиша Мали: Са Хилтоном Београд постао европска и светска метропола
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА