Најновије

ИЋИ ЋЕМО ДО КРАЈА У ТРГОВИНСКОМ РАТУ СА АМЕРИКОМ: Застрашујућа прва реакција Пекинга на Трампове "казнене мере"!

Кина ће се борити до краја у трговинском рату са Америком, користећи све неопходне мере, саопштено је из кинеске амбасаде у Вашингтону након одлуке Доналда трампа да потпише "казнени" пакет тарифа против далекоисточне земље, због наводне крађе интелктуалне својине.

Кинези: "Ићи ћемо до краја у трговинском рату са Америком" (Илустрација: Правда)

У саопштењу кинеске амбасаде наводи се да та земља не жели трговински рат, али и да се неће повлачити, уколико до њега дође, оптужујући Вашингтон да "игнорише гласове разума" и да одбацује обострано корисне трговинске односе које Кина и САД тренутно имају, а који су достигнути напорним радом на проналажењу конструктивних решења за превазилажење међусобних разлика. "Уколико САД покрене трговински рат, Кина ће се борити до краја како би одбранила своје легитимне интересе, користећи све неопходне мере", гласи јасна порука у хитном саопштењу кинеске амбасаде. Дипломате додају да се Кина оштро противи "типичној унилатералној протекционистичкој акцији", коју је данас предузела Трампова администрација, додајући да ће највећи терет ове одлуке понети амерички потрошачи, компаније и финансијско тржиште. Амбасада захтева од админстрације да обустави ову одлуку, да донесе "савесне одлуке и да ибегава довођење трговинских односа Кине и САД у опасност", јер би тиме могла да постигне пре свега велику штету сопственим интересима.
Осим потписивања одлуке о увођењу казненог пакета, Трамп је изнео и захтев Пекингу да под хитно умањи свој трговински суфицит са САД за 100 милијарди долара. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мегапројекти новог "Пута свиле": 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА