Најновије

ВУЧИЋ ПРИЗНАО: Ево шта је изгубљено током његове посете Њујорку

Председник Србије Александар Вучић изјавио је за РТС да је у последња три дана у САД имао низ “тешких и напорних сусрета“ по питању Косова, али да није успео да издејствује ни најмањи помак.

Вучић и Гутереш (Фото: Сајт председника Србије)

“Не преговарамо само са Албанцима, већ са онима који су створили независно Косово“, рекао је Вучић и додао да о сусретима “не може превише да говори“. Како каже, имао је низ сусрета који су били маратонски, а на крају се видео и са генсеком УН Антониом Гутерешом. “Задовољан сам нашим радом и трудом, али резултатима нисам. Надао сам се већем разумевању, нисам задовољан оним што сам постигао. Већ дуже време разговарамо о будућности Србије, о Косову… Покушавамо да пронађемо компромисмо решење, али албанска страна ради свој посао, а међународна заједница свој. Нисам задовољан, јер западне силе тврдо стоје на поштовану очувања незавидности Косова“, навео је Вучић. Вучић је навео и да је Гутерешу рекао да је Србија “спремна на компромис, али не и да жртвује све своје интересе“. “Да бих припремио платформу за наше грађане морам да добијем подршку међународне заједнице за нешто. Међутим, Запад не жели ни на који начин да разговара о томе коме припада Косово“, рекао је Вучић. Како је рекао, Србија данас плаћа цену погрешних одлука из прошлости, те да ће на Србији бити великих притисака. “Ништа нема џабе и нигде, плаћаћемо још дуго. Биће великих притисака, са различитих страна“, рекао је он. Како је додао, није нарочито срећан јер се надао већем разумевању не само за Србију и Србе на Косову и Метохији. “Даћу све од себе као председник да штитимо наше интересе. Морам да изађем пред народ, да понудим нешто нашем народу“, рекао је он. Вучић је рекао да је у Њујорку био са ћерком Милицом. “Немам много времена да будем својом децом. Миличина мајка је више недеља у болници, да не кажем месеци. Понекад пожелим да не будем најгори отац на свету, све сам јој сам платио, карту и све, са татом је била у соби“, рекао је Вучић, истичући да “мрзи тину-нину“, као и да је у Њујорку у “пола два, три ујутру обилазио књижаре“ и гледао коју ће књигу да купи. С обзиром да ништа није урадио током посете Њујорку, Вучић је изгубио само три дана. А шта ће Немачка тражити од Србије, сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Седмица

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у Њујорку
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА