Најновије

Арно Гујон тражи српског дечака Огњена који је стао пред другове и изговорио речи због којих Француз не престаје да мисли о њему (ВИДЕО)

Несебична је помоћ коју француски хуманитарац Арно Гујон већ 14 година даје српском народу, а нарочито енклавама на Косову и Метохији.

Арно Гујон (Фото: Јутјуб)

Несебична је помоћ коју француски хуманитарац Арно Гујон већ 14 година даје српском народу, а нарочито енклавама на Косову и Метохији. Исто је тако несебична љубав коју у замену добија од Срба, а највише од деце. Можда зато и што је њихова емоција најискренија. Овог пута посебно га је дирнуо један дечак, па се познати хуманутарац дао у потрагу за њим. - Да ли неко зна у коју школу иде Огњен Ивановић из Краљева, мој мали српски двојник? Волео бих да га упознам, много ме је дирнуо својим наступом - написао је Арно Гујон на свом Твитер налогу и поставио видео рецитала на ком је учествовао мали Огњен. Оно што је Арноа посебно дирнуло је што је Огњен на рециталу имитирао управо њега. - Ја сам Арно Гујон, долазим из једног градића у Француској, из породице у којој су традиционално неговани добри француско-српски односи. У свим медијима се говорило да су Срби једини криви за све што се догађа. Уверио сам се да то није истина. Размишљао сам како могу да помогнем једном малом и храбром српском народу, пре свега на Косову и Метохији - рекао је мали Огњен у уводу, а потом наставио са имитацијом свог, очигледно, хероја: - Брат и ја решили смо да продајемо колаче које су наша мајка и сестра правиле не бисмо ли тако зарадили мало новца. Видећи нашу упорност, добри људи су се јавили за помоћ. Убрзо, први конвој за Србију је пошао. Знао сам да ће бити лакше ако научим српски језик. У српском језику крије се душа српског народа. Српски језик је прелеп, милозвучан, зато морамо да га негујемо. - Када су ме моји пријатељи у Француској питали зашто морам да помажем Србији, рекао сам им: "Зато што је моје срце са њима". Мој први сусрет са Србима на Косову и Метохији на мене је оставио неизбрисив траг. Они немају ништа, а желели би да вам дају све. Они су ми помогли да још јасније разумем смисао свог живота, а пре свега то да су дела оно што говоре о човеку. - Дела су оно што остаје. Сада знам да сви моји путеви воде ка Србији и да ћу читав свој живот посветити својој породици и својој Србији. Живела Србија и српски народ - закључио је Огњен.
Организација "Солидарност за Косово" Арноа Гујона, само прошле године године уложила је више од 500.000 евра у пројекте, које реализује са епархијом Рашко-призренском и то је помоћ која је намењена пољопривреди, школству, здравству. А од 2004. до данас, донели су помоћ у српске енклаве на КиМ у вредности вишој од пет милиона евра. Какав се апсурд догодио у пресуди Ратку Младићу, погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Арно Гујон - интервју
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА