Најновије

ЈЕЗИВЕ ПРЕТЊЕ НА АДРЕСУ ФОНДАЦИЈЕ "ТИЈАНЕ ЈУРИЋ": Педофил у бекству слао поруке

Б. Б. (42) осуђивани педофил који је тренутно у бекству, претио је члановима Фондације "Тијана Јурић" јер су његово ужасно кривично дело спомињали у примерима о нападима на децу на интернету.

Тијана Јурић (Фото: Јутјуб)

Како се сазнаје, педофил је директно претио предавачима и сарадницима Фондације "Тијана Јурић" Влади Арсићу и Саши Живановићу који су његово почињено дело користили као пример на радионицама о безбедности деце на интернету. У поруци коју је послао путем Фејсбука, не скривајући идентитет, он је написао: "Моји те људи прате на свакој презентацији на којој показујеш моје слике. Заиграо си се, го*но удбашко, али нећеш још дуго, пе*ерчино, ни ти ни Саша Живановић". Сазнања је потврдио Игор Јурић, оснивач Фондације, одлучујући да због деликатности претњи и полицијске истраге не открива идентитет појединца.
Педофил Б. Б. је осуђен на вишегодишњу казну за кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетне особе за порнографију, као и кривично дело угрожавања сигурности. - Овај осуђивани педофил познат је полицији и тужилаштву као особа која је користила инфомационе технологије ради злоупотребе деце у порногрфске сврхе, а јавност је са његовим случајем упозната кроз пример у књизи Владе Арсића "Армагедон". Управо су та књига и радионице на тему безбедне употребе интернета које Влада Арсић, наш дугогодишњи сарадник, држи за потребе едукације деце и њихових родитеља, биле окидач да се Б. Б. јави и упути директне претње. Према ономе што је написао, спорно је то његово кривично дело користимо као пример за злоупотребу деце, друштвених мрежа и бављење порнографијом. Случај смо пријавили полицији и сав доказни материјал у виду порука на којима Б. Б. није сакрио свој идентитет, предали смо надлежним органима. Очекујемо да ће бити предузете адекватне мере и да ће наши сарадници и предавачи бити заштићени - наводе у Фондацији. Педофил који је претио Јурићу и сарадницима осуђен је на три и по године затвора, а након девет месеци одслужене казне, могућност за лечење искористио је за бекство и тренутно није доступан властима у Србији. Б. Б. је претње упутио и сараднику Фондације, донедавно дугогодишњем начелнику Одељења за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а Србије Саши Живановићу.
Јурић каже да је ово најдиректнији напад на Фондацију икад. - Од првог дана када смо основали Фондацију и ушли у борбу против људи који су већ наудили нашој деци или пак то желе да ураде, у континуитету смо добијали увредљиве поруке од људи иза лажних идентитета на друштвеним мрежама. На радионицама говоримо о људима који су правоснажно осуђени за злочине над децом и описујемо начин на који су то урадили баш зато да би деца и родитељи могли да препознају опасност и спрече евентуалну трагедију - каже Јурић. Према његовим речима, у Србији постоји јак педофилски лоби који је утицајан. - Желим да истакнем се да у нашој земљи обрће огроман новац на трговини видео материјалима на којима се сексуално злостављају деца, неретко и бебе. Ово је проблем свих нас. До јуче сам сматрао да је моје дете сигурно сматрајући да не постоји разлог да му неко науди. Данас то можда мислите Ви, али реалност је да је свако дете потенцијална жртва - упозорава Јурић. Како је Трамп десетковао америчку војску, погледајте ОВДЕ. Извор: Медији

Бонус видео

Тијана Јурић (1999 - 2014)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА