Најновије

НЕ МОЖЕТЕ НАМ ДРЖАТИ НАСЛОЊЕН ПИШТОЉ НА ЧЕЛО: Емануел Макрон ударио и по Американцима! (ВИДЕО)

Немачка канцеларка Ангела Меркел сматра да је важно избећи "спиралу трговинских мера" између Европе и САД од којих би, како каже, сви били губитници, док француски председник Емануел Макрон поручује да Европа неће преговарати о трговинским споразумима "с пиштољем прислоњеним на чело".

Емануел Макрон (Фото: ЈуТјуб)

Ангела Меркел је на самиту лидера Европске уније у Бриселу рекла да, имајући у виду да је примена тарифа САД на кратко одложена, "ово остаје најургентнија ствар", преноси агенција АП. Администрација америчког председника Доналда Трампа ослободила је ЕУ од нових тарифа САД на челик и алуминијум до 1. маја, док трају преговори о међусобним трговинским односима двеју страна. - Не желимо да уђемо у спиралу трговинских мера у којој ће, сматрамо, на крају сви изгубити. Заинтересовани смо за фер међународну мултилатералну трговину и наставићемо да говоримо против протекционизма, поручила је немачка канцеларка. Емануел Макрон је рекао да привремено изузимање ЕУ од увозних тарифа САД на челик и алуминијум "не сматра задовољавајућим" и оценио да је "стратегија САД лоша стратегија". Додао је да Европа неће преговарати о трговинским споразумима "с пиштољем прислоњеним на чело", реагујући на Трампову одлуку да ЕУ одобри 40-дневно изузеће од америчких царина на метале, преноси Ројтерс. Макрон је навео и да ЕУ нема жељу да уђе у трговински рат са САД и да европски блок мора бити "јединствен и одлучан" у свом одговору, нагласивши да "Европа не може бити најслабија карика". Лидери ЕУ, окупљени на самиту у Бриселу, кажу да су основ за америчке тарифе и временски оквир изузећа неприхватљиви, наводи АП. Меркелова и Макрон данас су се сусрели и са британском премијерком Терезом Меј: Иначе, Макрон је један од најгласнијих "солидарних" вођа унутар ЕУ против Русије, по питању наводне умешаности Москве у тровање некадашњег двоструког агента Сергеја Скрипаља, а његову најновију изјаву уперену против те земље, рочитајте ОВДЕ. Осим тога, француски председник се у претходном периоду истакао и по претњама војним ударом сиријском председнику Башару ал Асаду. Више о томе прочитајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА