Најновије

ЕРДОГАН ИСПУНИО ПРЕТЊУ: Почела нова операција Турске армије! (МАПА)

Турски председик Реџеп Ердоган објавио је вечерас почетак нове војне операције његове армије ван граница своје земље.

Ердоган у освајачком заносу (Фото: Канцеларија председника Турске)

Према Ердогановим речима, циљ нове операције турске војске су позиције Радничке партије Курдистана (ПКК) у провинцији Синџар на северу Ирака. 
Упркос Ердогановој објави, за сада није било извештаја о покретима војних снага у овом подручју, али је током претходних неколико дана забележено 3 ваздушне операције, у којима је уништено 12 војних положаја курдских снага на ирачкој страни границе са Турском. Раније ове недеље представници локалних власти у Синџару обећали су да ће се ПКК повући из тог регона, што се до овог тренутка није догодило.

Истовремено, због доласка турских снага на линију раздвајања са Сиријском арапском армијом на северу Сирије, Дамаск је упутио значајне војне снаге, како би одвратиле Турке од евентуалног ширења операција на територију под контролом регуларних војних снага те земље. Више о томе прочитајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА