Најновије

СПРЕМАМО СЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋИ РАТ: Уз застрашујућу објаву, Кинези шаљу своје најбоље авионе на Американце! (ВИДЕО/МАПА)

Кинеско ратно ваздухопловство објавило је данас да је у регионе Јужног кинеског мора и Западног Пацифика упућен значајан број ловачких и бомбардерских ескадрула, ради провере ратне спремности.

Кинеска авијација (Фото: chinamil.com.cn)

Саопштење Народноослободилачке војске Кине (НВК) објављено је само један дан након што су американци започели изненадне вежбе под називом "Слобода навигације" у истом подручју и, према писању кинеских медија, угрозили територијалне воде у Јужном кинеском мору. Како се наводи, на већем броју тачака у којима постоје потенцијалне ратне претње, распоређени су Бомбардери Х-6К, као и најсавременији ловци руске производње Су-30МКК и Су-35.
Резултат слика за miyako strait

Као главна жаришта издвојени су Јужно кинеско море на југу и Мијако мореуз, стратешки улаз у Западни Пацифик, који се налази уз саму границу са јапанским територијалним водама. "Ваздухопловне вежбе су припрема за будуће ратове и конкретна су припрема за борбу", рекао је Шен Ђинк, представник кинеског ратног ваздухопловства, пренео је Ројтерс. Иако није открио тачно време одржавања војних вежби, Ђинк је подвукао да ваздухопловне снаге остају важан део снага за контролу кризних ситуација, сузбијање ратних жаришта и добијање битака.
Војне напетости између САД и Кине догађају се истовремено са трговинским ратом у који су две земље ушле након одлуке Доналда Трампа да успостави режим "казнених мера" против увоза из Кине. Како ће савез Кине и Русије, током трговинског рата покушати да промени читав свет, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА