Најновије

Муамер стрепи од Томе!

БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић примио је недавно у Београду челнике Исламске заједнице Србије реиса Адема Зилкића и муфтију србијанског Мухамеда Јусуфспахића са којима је, између осталог, разговарао и о статусу исламске заједнице, односно о њеном уписивању у регистар традиционалних цркава и верских заједница.
Проблем Исламске заједнице још нерешен Фото: ЈуТјуб

Проблем Исламске заједнице још нерешен Фото: ЈуТјуб

Већ дуже време Зилкић и Јусуфспахић тврде да ова исламска заједница има континуитет и једина испуњава све услове да буде регистрована код надлежних државних органа Србије. Одмах након ове посете огласили су се и челници Исламске заједнице у Србији коју предводе др Мевлуд Дудић и муфтија Муамер Зукорлић, њима се не свиђа што је председник Николић уопште примио Зилкића и Јусуфспахића и што је са њима разговарао тако важном питању као што је регистровање исламске заједнице у надлежним институцијама Србије. На жалост, ово је показатељ да се председник Николић понаша супротно његовим обећањима прије избора и очекивањима свих грађана. То нас подсећа на понашање претходних власти које су подржале цепање и угрожавање Исламске заједнице - изјавио је др Мевлуд Дудић. Медији блиски Дудићу и Зукорлићу наводе да се председник Николић заложио за то да се проблеми у исламској заједници решавају унутар исламске заједнице кроз дијалог и компромис, међутим, ако до тога не дође, решење ће се, како је нагласио, тражити у законским прописима.
Прочитајте још:Ово су пет првих мера новог министра финансијаЧеда Јовановић летује на дестинацији где одмор кошта неколико стотина хиљада евра!
Управо ова последња реченица забринула је челнике ИЗуС и њене вернике у Србији, Босни и свету, јер, како многи истичу, дозвољава могућност да Београд одлучује која је исламска заједница легитимна и која ће бити уписана државни регистар традиционалних цркава и верских заједница. Мешихату ИЗуС Србији и Ријасету у БиХ зато ових дана стижу апели од муслимана из разних делова света којима се тражи да "да нипошто не дозволе да се у Србији озваничи Зилкићева и Јусуфспахићева параверска творевина". - Да ли би требало подсећати председника Србије, као и друге србијанске званичнике, да Српска православна црква има једно седиште и то у Београду и једног верског поглавара - патријарха, зато Бошњаци, као припадници ислама, неће дозволити да им Београд, Подгорица или било ко трећи намеће политичку вољу, разједињеност и паралелизам - истиче се у поруци "Тима Бошњака" из Њујорка. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА