Најновије

РУСИ ПРОНАШЛИ ДОКАЗЕ: Нервни агенс којим је отрован Скрипаљ развијен у САД!

Русија располаже документима који указују су Сједињене Државе још од 1998-ме године радиле на производњи бојног отрова „Новичок” – изјавио је Игор Рибаљченко, начелник лабораторије за хемијско-аналитичку контролу која функционише у оквирима научног центра Министарства одбране РФ.

Илустрација (Фото: РИА)

Према његовим речима, руски стручњаци су још те (1998-ме) у спектралној библиотеци националног бироа САД за стандарде нашли податке о  фосфорно-органској супстанци са „моћним смртоносним дејством”.
Рибаљченко је у наставку додатно објаснио:
„Сада постаје јасно да се – судећи по назву те супстанце – радило управо о агенсу „Новичок А234”.
Нагласио је да су ту супстанцу у базу података унели сарадници Центра за хемијска истраживања армије САД.
Рибаљченко је пред камерама показао америчке документе о којима је говорио. И наставио:     
„Постоји још нешто што је индикативно. Американци при сваком новом обнављању базе података за све упстанце уносе нове податке. У случају са овом супстанцом није било тако. Нестала је, а не могу да кажем где је усмерена”.      
Рибаљченко је посебно указао да формуле које у својој књизи објавио Вил Мирзајанов, који је емигрирао у САД, омогућава да се „Новичок” направи у свакој лабораторији са потребном опремом.
Он је поновио у СССР – ни у програмима за хемијско оружје – није било отрова под називом „Новичок”, а и да су за све агенсе коришћене цифарске ознаке.
Амбасада Русије у Лондону у међувремену је саопштила да је Гери Еткенхед, шеф британске војне лабораторије у Портон-Дауну, која се налази само осам километара ос Солзберија у којем су отровани Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија,  фактички признао да се његови сарадници баве `компонентама за бојне отрове`, да лабораторија располаже залихама отровних супстанци, укључујући и агенсе из групе А234 које многи називају „Новичок”.
Назив „Новичок” је на Западу проширио управо Мирзајанов који је у СССР радио на отровима.
Владимир Путин је одбацио све оптужбе на рачун Русије поводом „тровања Скрипаља”, нагласивши да се Русија таквим стварима не бави, а и да тако нешто не би себи дозволила уочи председничких избора и светског првенства у фудбалу.
Три нуклеарне силе траже повод за сукоб, свет ће нестати док трепнеш оком. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

На нишану Лазанског: Ко је имао највећи мотив да отрује Скрипаља
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА