Најновије

ТЕТИЦЕ, РЕЦИ МАМИ ДА САМ ЈЕ ВОЛЕЛА: Процуриле стравичне последње поруке дечице коју је прогутао пожар у Русији! (ФОТО/ ВИДЕО)

Руски медији објавили су фотографије и стравичне поруке жртава пожара у тржном центру у Кемерову, у којем је погинуло најмање 64 људи, а већина жртава су деца.

Туга у Русији (Фото: Јутјуб)

Званичници су потврдили да је у огромном пожару који је прогутао тржни центар у Кемерову погинуло најмање 64 људи. Страхује се да је десетине деце која се воде као нестала погинуло у пожару који је букнуо у недељу и захватио око 1.600 метара квадратних површине.
Породице и пријатељи жртава објавили су њихове фотографије на друштвеним мрежама, где моле за информације о несталима. 

A post shared by @oksanakistarova on Mar 25, 2018 at 12:04pm PDT

"Реци мами да сам је волела..."

Сергеј Москаленко (11) завршио је у коми пошто је искочио кроз прозор из горуће зграде, а јутрос је потврђено да су његови родитељи погинули у пожару.
Марија Мороз (13), која се налазила у бископу за време пожара, послала је поруку: "У ватри смо. Изгледа да је ово збогом од мене". Страхује се да је и Марија погинула.
Страхује се да је у пожару страдало готово цело одељење основношколаца.
Осморо деце је с учитељицом било на излету у Кемерову, а у тржном центру гледали су цртани фимл. Једна од девојчица, Викторија Почанкина, позвала је тетку усред пожара:
"Врата су блокирана. Не могу да изађем, не могу да дишем. Тетице, реци целој породици да их волим. Реци мами да сам је волела...".

Број погинулих и даље расте — достигао 64

Министар за ванредне ситуације Русије Владимир Пучков саопштио је да су у пожару који је синоћ захватио тржни центар у Кемерову погинуле 64 особе, док се за 11 и даље трага. „Нажалост, констатујемо да су у несрећи погинуле 64 особе“, рекао је Пучков новинарима.  Раније је званична представница Истражног комитета Светлана Петренко изјавила да је током истраге по кривичном предмету пожара у тржном центру у Кемерову потврђена погибија 56 особа, док је 44 повређено. Пронађено је пет особа које су се сматрале несталим. Међутим, још увек има велики број несталих за којима се трага. Дечји омбудсман Ана Кузњецова је изјавила да је до трагедије дошло услед немара. „Узрок је немар. Сви стандарди су прописани. Међутим, однос према стандардима безбедности је катастрофални узрок тих несрећа чији смо данас сведоци“, рекла је она. Покренута је кривична истрага. Биће уведена тродневна жалост у Кемеровској области.
Нервни агенс којим је отрован Скрипаљ развијен у САД! Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Извор: Index.hr, Би Би Си

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА