Најновије

ЗАХАРОВА: Иза акција ЕУ стоји НАТО! Покушавају да демонизују Русију!

Иза акција Европске уније стоји НАТО, који се користи политиком кажњавања и покушава да демонизује Русију, изјавила је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: Ria)

"НАТО стоји иза Европске уније. ЕУ је атрактиван политички конструкт са моћним Северноатлантским савезом иза себе", рекла је Захарова, преноси Тасс.
Она је истакла да је "задатак да се Русија демонизује" и да је "оно чему сада сведочимо део дугорочног програма некотролисане русофобије".
"То је питање не само Русије као државе, већ питање Руса и руског народа", рекла је Захарова.
Амерички председник Доналд Трамп је наредио данас протеривање 60 руских дипломата, које сматра шпијунима, из САД због тровања бившег руског шпијуна у Великој Британији, јавља "Блумберг". Убрзо потом, председник председник Европског савета Доналд Туск изјавио је 14 земаља чланица Европске уније донело исту одлуку док из Москве стижу најаве да ће 60 америчких дипломата бити протерано.
Она је говорећи за први канал ТВ "Русија" нагласила да САД и Уједињено Краљевство стоје иза провокације у Салзбурију и да велики број протераних руских дипломата из западних земаља не оставља никакву сумњу о томе.
"Да није било ових бројки данас, могло се нагађати о узроцима овог ђаволског наступа који је извело УК, или о реалним користима од ове читаве ситуације која се догодила на територији УК", рекла је Захарова.
Нагласила је да се Русија унапред припремила за акције британских савезника.
"Сасвим природно, ми смо схватили након самита ЕУ шта ће се догодити и сасвим природно смо се за то припремили", рекла је Захарова.
Прочитајте ОВДЕ шта је то путем Твитера преложила амбасада Русије у САД?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војни аналитичари о заоштравању односа између Русије и Британије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА